Najpoznatiji svetski i domaći kolekcionari automobila predstaviće svoje spektakularne oldtajmere na platou iza BW Prodajnog centra (zdanje Geozavoda) u subotu 8. septembra od 11 do 19 sati. Izložba „Belgrade Waterfront Classic Car Show 2018“  biće održana u okviru prestižne manifestacije „24 sata elegancije”, čiji je pokrovitelj kompanija Belgrade Waterfront.

„Belgrade Waterfront Classic Car Show“ će ove godine svojim posetiocima, između ostalih, predstaviti i biser automobilskog dizajna iz 1956. godine, Alfa Romeo Giulietta SV Speciale “Molteni” koji dolazi iz kolekcije najpoznatijeg evropskog kolekcionara klasičnih automobila Korada Lopresta (Corrado Lopresta).

Povezana vest:  Jedinstvena kulinarska priča dobila je svoj nastavak u vidu Plazma Plazmastičarnice 2.0!

Franko Lombardi (Franco Lombardi) sa trkačkim automobilom Porsche 356 Sport iz 1964. godine podsetiće na više od sedam decenija postojanja ovog brenda. Poseban gost manifestacije biće i predsednik Toskanske Federacije kolekcionara klasičnih automobila, Đulijano Bensi (Giuliano Bensi), sa spektakularnom Lancia Aurelia B24s Spider iz 1955. godine, koja je svetsku slavu stekla u filmu „Il Sorpasso“ i otelotvoruje Dolce Vita. Prestižni Audi će predstaviti svoj najnoviji biser dizajna – Audi Q8, kombinaciju elegantnog luksuznog coupé modela i velikog SUV-a. Kao poslasticu, Ambasador Pupi d’Angieri iz Rima predstavlja svoj Rolls Royce Silver Shadow Drophead coupe iz 1969. godine, kao simbol raskošnog života na Azurnoj obali.

Povezana vest:  Pet pravila za negovan pazuh

Najlepši oldtajmer na manifestaciji „Belgrade Waterfront Classic Car Show“ poneće laskavu titulu „Chivas Best of Show 2018“, a ocenjivaće ih stručni žiri na čelu sa poznatim kolekcinarom Entonijem Hercbergerom (Anthony Hertzberger) iz Amsterdama i Tonom Roksom, urednikom prestižnog magazina Octane. Dodela ovog priznanja zakazana je za 18 časova, a proglašenju pobednika prethodiće izbor za „Najlepši šešir“ koji se organizuje u saradnji sa delegacijom humanitarnog udruženja „Amitie sans Frontiere“ iz Tokija i Monte Karla.

Povezana vest:  Vrhunska umetnost dostupna svakom ljubitelju

Osma po redu manifestacija „24 sata elegancije“ održava se od 7. do 9. septembra u Beogradu. Manifestacija je organizovana u partnerstvu sa kompanijama Belgrade Waterfront i Chivas, Srpskim savezom za istorijska vozila, a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević.