Vrhunsko crveno vino „Vase de Pierre 2017″ osvojilo je zlatnu medalju na jednom od najprestižnijih takmičenja vina „MUNUDIS VINI“ u Nemačkoj. „Vase de Pierre 2017″ proizvodi se u francuskoj vinariji, „Château de Gourdon“, koja je deo „Tikveš Châteaux & Domaines“.

Idealni balans sorti crnog granaša i širaz, crvena rubin boja i intenzivna aroma divljih jagoda, crne ribizle, maline i timijana karakteristike su vina „Vase de Pierre 2017“, koje je nagrađeno najvišim priznanjem – zlatnom medaljom od žirija koji je činilo 170 vinskih stručnjaka iz 45 zemalja, u okviru letnje sesije testiranja. Dodatna karakteristika ovog vrhunskog vina je meka, a istovremeno složena tekstura i izražen dugi finiš kojom dominiraju cvetne note maline i likere, što snažno izražava njegovu jedinstvenu aromu.

Povezana vest:  Marx je lansirao novu kolekciju s posebnom porukom: DARE TO ACT.

Ovo nije prva zlatna medalja za „Tikveš“ i „Tikveš Châteaux & Domaines“ vina na „MUNDUS VINI“ ove godine. Kao deo prolećnog ocenjivanja, zlatne medalje osvojilo je pet vrhunskih vina. Istovremeno, „Vase de Pierre 2017“je prošlog meseca dobio još jednu visoku ocenu od Jeb Dunnuck svetski poznatog vinskog kritičara koji je bio deo tima „Wine Advocate”, poznatog vinskog stručnjaka Roberta Parker-a.

Povezana vest:  LEVI’S predstavlja novi model - 501 SKINNY

Vino „Vase de Pierre 2017“ deo je portfolija kompanije „Château de Gourdon“ koja je deo Tikveša od prošle godine.

Imanje „Château de Gourdon“ nalazi se na jugu reke Rone u Francuskoj. Prvi vinogradi na ovom mestu podignuti su davne 1870. godine i danas pokrivaju 50 hektara u brdovitim predelima. Vinogradi imaju južnu izloženost koja omogućava da su grozdovi na suncu tokom celog dana, dok čest maestralni vetar omogućava da grozdovi ostanu zdravi i manje podložni bolestima. Ovi faktori, u kombinaciji sa peščanom zemljom, čine grožđe „Château de Gourdon“ visokokvalitetnim, tokom svake berbe  doprinoseći proizvodnji visokokvalitetnih vina s izraženom aromom i karakterom.

Povezana vest:  Izazov za prave ljubitelje intenzivnih treninga – Les Mills 26.11. u Beogradu

„MUNDUS VINI“ jedno je od najprestižnijih takmičenja za ocenjivanje vina u svetu, koje se održava 18 godina. Svake godine na takmičenje se prijavi više od   10. 000 vina iz celog sveta tokom prolećnih i letnjih sesija za ocenjivanje. Žiri procenjuje na osnovu sistema od 100 bodova.