Fudbaleri Lestera plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanš utakmici osmine finala na svom terenu pobedili Sevilju sa 2:0 i tako ukupnim rezultatom 3:2 došli do najboljeg rezultata u evropskim takmičenjima.

Golove za Lester postigli su Ves Morgan u 27. i Mark Olbrajton u 54. minutu.

Lester je pre tri nedelje u Španiji poražen sa 1:2, ali je zahvaljujući večerašnjem trijumfu izborio plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Sevilja je od 74. minuta ostala s desetoricom igrača na terenu, pošto je Samir Nasri dobio drugi žuti karton i to pošto je u toku napada svoje ekipe prišao Džejmiju Vardiju i uneo mu se u lice.

Povezana vest:  Kelti predstavili novi album

Sevilja je ofanzivno počela utakmicu, već u trećem minutu imala je dobru priliku da dođe do gola, ali je Kasper Šmajhel odbranio pokušaj Nasrija s oko 10 metara desno iskosa.

Nastavilo se u jakom ritmu, Sevilja je imala nekoliko dobrih pokušaja iz daljine, ali su svi završili pored gola Šmajhela.

Lester je u prvom delu uglavnom svoju priliku čekao iz kontranapada i prekida, a upravo su posle jednog slobodnog udarca u 27. minutu stigli do prednosti. Rijad Mahreza je izveo prekid iskosa s leve strane, a Morgan je u petercu butinom pokupio loptu i prosledio je u mrežu Sevilje.

Povezana vest:  Liverpul posle preokreta pobedio Barnli, prišao Sitiju na bod

Početkom drugog dela utakmice Sevilja je umalo došla do izjednačenja, ali je šut Serhija Eskudero iz dalje pogodio prečku, a lopta se potom odbila do Ben Jedera koji je bio sam ispred Šmajhela, ali je njegov pokušaj završio preko gola.

Lester je u 54. minutu duplirao prednost i to posle sjajnog šuta Olbrajtona s ivice šesnaesterca u donji desni ugao gola Serhija Rika.

Sevilja je pokušavala posle drugog primljenog gola da pronađe napadački ritam i u tome su delimično uspeli, ali su nakon isključenja Nasrija ponovo pali.

Povezana vest:  Mandžukić propušta meč protiv Napolija u kupu

Gosti su ipak u 80. minutu imali odličnu priliku da dođu do izjednačenja, ali Šmajhel se još jednom istako, ovaj put odbranio je jedanaesterac Stivena Nzonzija.

Do kraja susreta Lester je imao još jednu priliku da dođe do gola, ali je udaraca Džejmija Vardija glavom s oko pet metara odbranio Riko.

Žreb za utakmice četvrtfinala Lige šampiona održaće se u petak u 12.00 u Nionu.