Fudbaleri Juventusa plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanš utakmici osmine finala pobedili Porto sa 1:0 i tako trijumfovali ukupnim rezultatom 3:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Paulo Dibala u 42. minutu iz jedanaesterca.

Juventus je i večeras u Torinu, kao i pre tri nedelje u Portugalu nadigrao Porto i na kraju ubedljivim ukupnim rezultatom došao do četvrtfinala.

Povezana vest:  PLEJ OF ZA LIGU EVROPE, Za ulazak u LE večeras se bore fudbaleri Zvezde i Partizana

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenju, Juventus je kontrolisao ritam utakmice i imao nekoliko pokušaja, ali sve do same završnice nije uspeo da dođe do gola.

Defanzivac Porta Maksimilijano Pereira je u 40. minutu dobio direktan crveni karton jer je zaustavio loptu koja je išla u gol, pa je dosuđen jedanaesterac koji je dva minuta kasnije realizovao Dibala.

Povezana vest:  Prijateljska utakmica Srbije i Irske u avgustu

U drugom „stara dama“ uglavnom je bila koncentrisana na odbranu, dok je Porto pokušavao da probije bedem domaćina. Porto je imao dobru priliku u 49. minutu da dođe do izjednačenja, ali je pokušaj Soareša iskosa s desne strane završio tik pored stative gola Đanluiđija Bufona.

Do kraja susreta borba se uglavnom vodila na sredini terena, ali nije bilo ozbiljnijih prilika.

Povezana vest:  Abidal: Bilo je teško, ali sada sam srećan

Večerašnju utakmicu u Torinu obeležio je i nastup golmana Porta Iker Kasiljas, koji je postao igrač sa najviše nastupa u svim evropskim takmičenjima. On je upisao 175. nastup i tako pretekao dosadašnjeg rekordera Paola Maldinija.

Žreb za utakmice četvrtfinala Lige šampiona održaće se u petak u 12.00 u Nionu.