Sara Jovanovic adidas zurkaGosti žurke zajednički dizajnirali adidas patike

Da Originals znači imati stila, biti samouveren, hrabar i kreativan pokazali su svi adidas fanovi koji su pristigli u Galeriju ŠTAB da zajedno dizajniraju patiku iz najnovije kolekcije adidas Originals ZX Flux. Među gostima koji su učestvovali u dizajniranju najnovije adidas ZX Flux patike su bili Gru, Sara Jovanović, Marija Kilibarda, Irina Radović, Miloš Maksimović, Nenad Radujević, Marko Đurovski, Vuk Brajović, Milan Bošković, Jelisaveta Orašanin, Dario Ćirić, Filip Maksimović, Nina Kolundžija i mnoge druge poznate ličnosti.
Ovom prilikom predstavljeni su i pobednici Originals takmičenja na Instagramu, mladi kreativci koji su napravili najorginalniji dizajn ZX Flux patike pomoću stensila (dizajnerskog rama). Tokom tri nedelje, nekoliko stotina korisnika ove društvene mreže je pod haštagom #zxfluxbelgrade postavilo preko 1250 različitih fotografija ZX Flux dizajna. Aleksej Nešović, Jelena Petrović i Dragana Radosavljević su pobednici takmičenja i oni će u naredne tri nedelje dobiti glavnu nagradu – adidas ZX Flux patike sa svojim Instagram dizajnom. Ostalih 20 takmičara, čija su dizajnerska rešenja takođe bila orginalna, osvojili su adidas Originals majicu sa svojim dizajnom patike.
Koliko smo kreativni, koliko smo orginalni pokazuje činjenica da su bele konture ZX Flux patike u poslednje tri nedelje povezale sve one koji koriste društvene mreže, uvek pokazujući suštinu – orginalni stil svakog od nas. Bela silueta ove patike na brojnim grafitima Beograda, slikama poznatih ličnosti ili Instagram profilima pokazala je da su orginalne ideje svuda oko nas i da mnogo toga može biti dizajn koji ćemo nositi. Upravo je to ono što ove atraktivne patike čini vanvremenskim – pružaju udobnost za veće fizičke aktivnosti, ali i mogućnost da se samostalno osmisli dizajn patike i tako nosi ono što je odraz ličnosti.
Kao posebno iznenađenje adidas žurke, u čast nove ZX Flux kolekcije za jesen/zimu 2014/15, otkriven je i mural naše popularne strit-art umetnice Aleksandre Petković. Prepoznatljiva po muralima koje pravi sa stensilima (dizajnerskim ramom) i potpisuje sa tri slova TKV i inspirisana Originals takmičenjem na Instagramu ona je na površini od 180m2 zida pored Galerije ŠTAB napravila mural koji oslikava ovaj kultni brend kroz njen umetničko/dizajnerski izražaj.
I dok su brojni gosti i poznate ličnosti pravili svoju orginalnu sliku u foto instalaciji koju su činile tri dobro prepoznatljive crte, drugi su i dalje dodavali još poneki detalj na dizajn nove ZX Flux patike. Svi zajedno uživali su do ranih jutarnjih časova u odličnoj atmosferi i zvuke DJ sastava VATRA i muziku najvećih svetskih zvezda.

Povezana vest:  Promocija nove ALDO kolekcije za jesen/zimu 2011, UZ SREĆU DO SAVRŠENOG PARA CIPELA (FOTO)