Drugi po redu Balkan Tube Fest, koji je održan ovog vikenda u centru ‘Sava’, ugostio je blizu 12.000 posetilaca, mahom velikih fanova jutjub zvezda regiona.

Tokom subote i nedelje, na velikoj sceni, kao i tokom propratnog programa, prodefilovalo je čak 150 momaka i devojaka koji na svojim kanalima na YouTube-u imaju svaki po više stotina hiljada pratilaca.

Stotine mladih je čekalo u redovima za potpisivanje autograma ili fotografisanje sa svojim herojima sa interenta, dok je ostatak publike obilazio zabavni sadržaj u foajeu u vidu arkadnih igara, stonog fudbala, foto kabine, guitar hero-a i željno iščekivao kad će neko od njihovih idola izaći u publiku. Prvi dan je završen spektakularnim koncertom.

Povezana vest:  Jelena Janković i košarkaši Crvene Zvezde promovisali sportsku opremu ANTA

Finale ovogodišnjeg festivala je ovekovečeno u dodelama nagrada za najbolji kanal, klip, pesmu…

Nakon dodele prikazan je film ‘Ko je najbolji jutjuber’ i time je ovogodišnji festival regionalne jutjub kulture završen.

-Veliko interesovanje koje je vladalo za ovaj dvodnevni festival svedoči o ogromnom značaju celokupne jutjub regionalne scene. Milioni pratilaca, milijarde pregleda, sponzori koji polako u sve većoj meri prepoznaju važnost tih online ličnosti kao i ekstatični fanovi, dokaz su jednog velikog komunikacionog potencijala, kao i promene celokupne ekipe ‘zvezda’ kod mlađe publike – izjavila je organizatorka festivala, Mirjana Vladisavljević.

Povezana vest:  Održan koktel povodom premijere filma ''Seks i grad 2"

-Mnogi ne shvataju jutjub, ali je suština da jedni druge pokrećemo, činimo boljima, promovišemo druženje i edukaciju što je ovogodišnji festival demonstrirao na najbolji mogući način. Publika, pratioci s jedne strane i autori sa druge disali su kao jedan živi organizam što nama, organizatorima, daje vetar u leđa i motiv da već sutra počnemo sa pripremama narednog Balkan Tube Festa – rekao je Dušan Srbljak, jedan od organizatora.

Povezana vest:  Imlek predstavio nove mlečne proizvode bez laktoze

PHOTO: FB Balkan Tube Fest