Skoro 20.000 Beograđana i gostiju Beograda dočekalo je 2017. godinu na Trgu Nikole Pašića ispred Doma Narodne skupštine uz vatromet i pesmu Bajage i Instruktora „Ako treba da je kraj“.

Članovi benda sa bine su poželeli svima da vole i da budu voljeni, a zatim je počeo gotovo desetominutni vatromet. Većina prisutnih te trenutke zabeležila je mobilnim telefonima, a posle vatrometa koncert je nastavljen Bajaginom pesmom „Moji su drugovi…“.

Kao i svake Nove godine, mnogobrojni strani turisti odlučili su da Novu godinu dočekaju u Beogradu, pa se na ulicama mogu čuti najčešće slovenački i engleski, ali i kineski jezik.

Povezana vest:  U planu otvaranje fabrike za proizvodnju belgijskih vafli

Proslava je počela koncertom Plavog orkestra, sa zakašnjenjem od pola sata, a posetioci svih uzrasta, od dece do penzionera, na tezgama su mogli da kupe kuvano vino, rakiju, roštilj i pivo.

Na više punktova policija je zbog bezbednosti pretresala sve koji žele da prisustvuju organizovanoj proslavi na glavnom beogradskom trgu. Obezbeđenje ne dozvoljava unišenje hrane, pića i upaljača.

Kod nekih građana to je izazvalo i negodovanje, uz konstataciju – „zašto ste me zvali na žurku, ako me sada pretresate“.

Povezana vest:  Prodajom dečjih Doncafe šoljica prikupljeno milion dinara za Dom Drinka Pavlović

Ipak većina je zadovoljna, kažu, nisu im mnogo smetali ni kašnjenje početka proslave, ni dugačke pauze između blokova.

„Obožavam Bajagu ovde sam zbog njega i ne smeta mi čekanje“, rekla je 20-godišnja Milica koja je Novu godinu dočekala uz zagrljaj i poljubac momka Miloša.

Gost Beograda, 30-godišnji Džoj iz Kine, prvi put je u Srbiji i kaže da mu se jako dopada.

„Dobra je atmosfera, nisam bio siguran šta da očekujem, ali utisak je pozitivan“, rekao je on.

Povezana vest:  Nagradni konkurs „OKUPI SVOJ TIM“ – osvojite vredne nagrade na sajtu Dr.Oetker Srbija

Policija obezbeđuje ulice u blizini Trga Nikole Pašića, a sve okolne ulice zatvorene su za saobraćaj.

U blizini jednog punkta sa obezbeđenjem dva migranta iz Avganistana htela su da prisustvuju koncertu i vide kako Beograd dočekuje novu godinu, ali su se predomislili kada su videli policiju.

Planirano je da doček traje do tri sata iza ponoći, a nakon svirke Bajage i Instruktorka prolsva bi trebalo da bude nastavljana DJ setom.