Ana Sofrenović, ambasador kampanje “ 1 pakovanje= 1 vakcina’’ uručila GAK “Narodni front” donaciju ispred Pampers-a
Pampers_donacijaAna Sofrenović, ambasador Pampers-a i UNICEF-a u kampanji’’1pakovanje = 1vakcina’’, donirala je GAK ’’Narodni front’’ 40 neonatalnih kreveta i 30 stolica za porodilje ispred Pampers-a.
Pored Ane Sofrenović , gostima se na konferenciji za medije obratio i zamenik direktora GAK ’’Narodni front’’, gospodin dr Spaso Andjelić i dr Miodrag Ignjatović, pedijatar ,neonatolog,penzionisani načelnik neonatologije na Institutu i predsednik komisije za sertifikaciju bebi-frendli bolnice.
-Neonatalni kreveti i stolice za porodilje, koje je Pampers obezbedio pomoćiće u stvaranju optimalnih uslova za majku i dete u prvim danima materinstva. Pampers-ova donacija je od velikog značaja u promociji dojenja, odmah nakon rođnja. Pozitivne poruke koje ovaj program šalje majkama psiholozima i pedijatrima, ohrabrile su Pampers na dalje ulaganje napora da podrži program ’’Uređivanje soba’’ u Srbiji’’- kaže Ana Sofrenović.
Proces poboljšanja brige o deci u Srbiji podržavanjem sistema uređivanja sobe predstavlja dugoročan projekat koji je dizajniran da zadovolji potrebe mama, dece i profesionalaca.
Pampers inicijative, u cilju poboljšanja kvaliteta brige o deci, uveliko su postale tradicija poslednjih godina. Pampers donira porodilištima širom zemlje airway tubuse, neonatalne krevete,stolice za porodilje i krevete za povijanje.
Pampers pruža podršku “Nacionalnom programu za imunizaciju i zdravstvenu zaštitu dece“ u Srbiji
U poslednjih 7 godina Pampers je zbog značaja edukacije o brizi o deci i neophodnosti edukativnih programa za majke iz oblasti brige o deci, uložilo napore i stručnost kako bi, koliko je to moguće, doprineo poboljšanju kvaliteta brige o deci u Srbiji.
U okviru „Nacionalnog programa za imuniyaciju i zdravstvenu zaštitu dece“ u Srbiji, zdravstveni obrazovni program koji vodi P&G u porodilištima širom zemlje, Pampers distribuira besplatne obrazovne materijale za majke i uzorke proizvoda za brigu o deci u porodilištima. Program je nacionalno prekriven sa preko 90%. Obrazovne materijale su razvili najbolji lekari na tom polju.
Pampers je uporedo podržavao napore Instituta za javno zdravlje promovišući nove programe koje su odobrili stručnjaci Instituta za javno zdravlje (dr Milan Jovanović Batut), programe koji poboljšavaju kvalitet života dece i majki u Srbiji. Poštujući ovo, spominjemo promociju „Uređivanja sobe“ zbog mnogobrojnih beneficija iste, među kojima je najznačajnije podsticanje dojenja. Od 2005. godine Pampers je donirao 10 airway tubusa, 80 neonatalnih kreveta i 98 stolova za povijanje za 40 porodilišta u zemlji, tako da otprilike 60.000 odojčadi godišnje može da ima korist od ovog sistema.
Prednosti sistema „Uređivanja sobe“ cene kako eksperti tako i majke. Na ovaj način, podržavanjem dojenja postiže se bolji razvoj deteta, a u nekim slučajevima smanjuje se dužina boravka u bolnici. Takođe se stvara znatno čvršća veza uzmeđu majke i deteta što rezultuje smanjenjem napuštanja porodice.
Takođe, obrazovni vodič, koji Pampers besplatno distribuira svim majkama u porodilištu, obezbeđuje korisne savete za brigu o deci.
Povezana vest:  Izložba italijanske mode otvorena u Beogradu