badr_hariBADR HARI NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

Hari želi da postane olimpijski prvak

 

Dovoljno je reći Badr Hari! Šampion u K-1, borac koji se zlatnim slovima upisao u jednom od najpopularnijih kontaktnih sportova počeo je da razmišlja o nastupu na Olimpijskim igrama u Londonu, gde će se oprobati, tačnije boksovati u amaterskom – olimpijskom boksu, kao predstavnik Maroka.

Ova novost koja će zagolicati maštu svih poštovala K-1 veštine dolazi od Harijevog menadžera Simona Rutza. Prema njegovim izjavama Hariju su došli sa ponudom da nastupi u boksu na sledećim Olimpijskim igrama u Velikoj Britaniji a Hari će, kao što bi to uradio svaki velik šampion verovatno prihvatiti takvu ponudu jer tako može da se dokaže i dostojno predstavlja svoju zemlju na najvećem svetskom sportskom događaju.

Povezana vest:  SP MAKEDONIJA, Orlovi nastavljaju sa pobedama

I sam Hari je potvrdio priče od pre mesec dana kada je rekao da pokušava ostvariti jedan od svojih snova a to je nastup na Olimpijskim igrama. Kvalifikacije za Letnje igre počinju sledeće godine ali to za borca iz Maroka nije problem.

Najveći problem je jedino Olimpijska komisija koja mu možda neće dopustiti da se bori kao amater.

Povezana vest:  Konovalov: Osvojio sam titulu sa polomljenim rebrom

Badr Hari je odličan udarač, jedan je od najboljih K-1 boraca na svetu, ali kik boks i boks su dosta različiti sportovi. Poznavaoci K-1 znaju da se Hari u borbama dosta oslanja na ruke u mečevima i ima kvalitet koji je potreban za boks, ali, opet, postavlja se pitanje može li se pripremiti na olimpijskom nivou jer se na Igrama ipak pojavljuju najbolji među najboljima a tu su i kvalifikacije, svetsko prvenstvo, kontinentalni turnir kao I kvalifikacioni turnir. Maroko geografski pripada Africi a na tom kontinentu a konkurencija je, ipak, tu, možda I najslabija.

Povezana vest:  „SOUL NIGHT OF CHAMPIONS“ U SPENSU, Debi Miličića u kik boksu

Ukoliko bi bio slučaj da Hari krene putem amaterskog boksa, verovatno će izaći iz kik boksa i onda će ljubitelji K-1 biti zakinuti za jednog od najboljih kik boks boraca dok bi se u svetu pesničenja pojavila jedna nova zvezda koja bi sjala zlatnim sjajom a Hari to, itekako može da bude.