gospodar_prstenpvaTuck izbacio Blue Ray novitete

GOSPODAR PRSTENOVA – DRUŽINA PRSTENA

Reditelj: Piter Džekson

Scenarista: Dž. R. R. Tolkin, Piter Džekson, Fran Volš, Filipa Bojens

Uloge: Elajdža Vud, Ijan Makelen, Vigo Mortensen, Šon Astin, Kejt Blašet, Liv Tajler, Džon Ris-Dejvis, Dominik Monahan, Bili Bojd, Orlando Blum, Endi Serkis, Kristofer Li, Hjugo Viving

Žanr: fantazija, avantura, akcija

Trajanje: 208 minuta

Zajedno sa družinom heroja, Frodo Bagins se upušta u opasno putovanje ne bi li odneo misteriozni Jedini prsten na vrh planine Dum kako bi njega i njegove čarobne moći bile uništene i kako se nikada više ne bi našle u rukama mračnog gospodara Lorda Saurona. Zapanjujuće proputovanje počinje u prvom filmskom delu epske trilogije reditelja i koscenariste Pitera Džeksona koja potvrđuje maštovitost filmskog stvaralaštva. Ovaj maštoviti pristup Dž.R.R. Tolkinovoj Srednjoj zemlji je osvojio 4 Oskara®† i 13 nominacija, uključujući i nominaciju za najbolji film.

SPECIJALNI DODACI

Četiri trejlera

gospdar_prstenpva_2GOSPODAR PRSTENOVA: DVE KULE

Reditelj: Piter Džekson

Scenarista: Dž. R. R. Tolkin, Piter Džekson, Fran Volš, Filipa Bojens

Uloge: Elajdža Vud, Ijan Makelen, Vigo Mortensen, Šon Astin, Kejt Blašet, Liv Tajler, Džon Ris-Dejvis, Dominik Monahan, Bili Bojd, Orlando Blum, Endi Serkis, Bernard Hil, Kristofer Li, Miranda Oto, Karl Erban, Hjugo Viving, Kreg Parker, Brus Hopkins, Dejvid Venam

Žanr: fantazija, avantura, akcija

Trajanje: 251 minut

Došlo je vreme. Za Froda da spozna slabosti Goluma, zaprepašćujući napad gigantskih stvorenja u pećini Šelob i očaravajuću moć neuništivog prstena da preokrene svest. Za Aragorna da podigne mač svojih predaka i krunu svojih naslednika. Za moćni sukob kojeg čarobnjak Gandalf zove “najvećom bitkom našeg vremena.” I za vrhunac inspiracije filmova baziranih na književnom klasiku Dž.R.R. Tolkina. Po treći put, film Gospodar Prstenova je bio nominovan za Oskara® u kategoriji najboljeg filma i po prvi put je i odneo tu nagradu (pored osvojenih 10).† Kralj je zaslužio svoju krunu.

SPECIJALNI DODACI

Četiri trejlera

gospodar_prstenova_3GOSPODAR PRSTENOVA: POVRATAK KRALJA

Reditelj: Piter Džekson

Scenarista: Dž. R. R. Tolkin, Piter Džekson, Fran Volš, Filipa Bojens

Uloge: Elajdža Vud, Ijan Makelen, Vigo Mortensen, Šon Astin, Kejt Blašet, Liv Tajler, Džon Ris-Dejvis, Dominik Monahan, Bili Bojd, Orlando Blum, Endi Serkis, Bernard Hil, Kristofer Li, Miranda Oto, Karl Erban, Ijan Holm, Hjugo Viving, Marton Čokaš, Džon Nobl, Brus Hopkins, Sara Mekleod, Heri Sinkler, Dejvid Venam, Pol Norel, Stefs Url, Tomas Robins

Žanr: fantazija, avantura, akcija

Trajanje: 223 minuta

Frodo i Sem užurbano idu ka Mordoru. Golum insistira da ih do tamo odvede. Mogu li verovati u nekog ko je toliko opsednut prstenom? Može li Frodo, sve omamljeniji prstenom, verovati samome sebi? U međuvremenu, Aragorn sve bliži svojoj sudbini kralja, okuplja snage dobra za bitke koje nailaze. Režiser Piter Džekson nam pruža drugi deo filma koji je osvojio dva Oskara®† i 6 nominacija, uključujući i nominaciju za najbolji film. Putovanje se nastavlja. Učestvujte u iznenađujućem spektaklu i raskoši.

Povezana vest:  Stefan Malešević snima novi dokumentarni film

SPECIJALNI DODACI

Tri trejlera

GOSPODAR PRSTENOVA TRILOGIJA Reditelj: Piter Džekson

Scenarista: Dž. R. R. Tolkin, Piter Džekson, Fran Volš, Filipa Bojens

Uloge: Elajdža Vud, Ijan Makelen, Vigo Mortensen, Šon Astin, Kejt Blašet, Liv Tajler, Džon Ris-Dejvis, Dominik Monahan, Bili Bojd, Orlando Blum, Endi Serkis, Bernard Hil, Kristofer Li, Miranda Oto, Karl Erban, Ijan Holm, Hjugo Viving, Marton Čokaš, Džon Nobl, Brus Hopkins, Sara Mekleod, Heri Sinkler, Dejvid Venam, Pol Norel, Stefs Url, Tomas Robins

Žanr: fantazija, avantura, akcija

Specijalno blu-ray izdanje na tri diska čuvene trilogije i filmskog ostvarenja reditelja Pitera Džeksona „Gospodar prstenova“.

KRVAVI DIJAMANT

Reditelj: Edvard Zvik

Scenarista: Čarls Levit

Uloge: Leonardo di Kaprio, Dženifer Koneli, Džimon Honsu, Dejvid Hervud, Majkl Šin

Žanr: avantura, drama, triler

Trajanje: 143:10

BIVŠI PLAĆENIK JE POSTAO KRIJUMČAR (Leonardo DiKaprio). Djimon Hounsou u ulozi Mende pecaroša. Usred izbijanja građanskog rata koji je 1999 obuhvatio Siera Leone, ovi ljudi su pristupili dvema očajničkim misijama: da vrate redak ružičasti dijamant neverovatne vrednosti i time spasu pecaroševog sina, regrutovan kao dete vojnik u brutalne pobunjeničke snage koje šire  mučenja i krvoprolića širom zemlje. conscripted as a child soldier into the brutal rebel forces ripping a swath of torture and bloodshed countrywide. U ovoj potresnoj priči, koju je režirao Edvard Zvik, snažna ljudska tragedija i odlična akcija spojili su se u moderni i uticajni epski film.

SPECIJALNI DODACI

Komentari reditelja Edvarda Zvika

Fokus na specijale i dnevnik produkcije

Krv na kamenu: Pratite trag dijamanta iskopanog iz zemlje do prodajnog mesta

Kako je biti Arčer: obrada lika Leonarda Dikapria

Novinar na liniji fronta: Dženifer Koneli kao ratni novinar

Unutar opsade Fritauna: Edvard Zvik na jednoj od ključnih sekvenci filma

Muzički video: »Nas Shine on ’Em«

Bioskopski trejler

SVINI TOD: PAKLENI BERBERIN IZ ULICE flit

Reditelj: Tim Barton

Scenarista: Džon Logan, Stiven Sondhajm – mjuzikl

Uloge: Džoni Dep, Helena Bonam Karter, Alan Rikman, Timoti Spal, Džejmi Kembel Bauver, Saša Baron Koen

Žanr: mjuzikl, krimi drama

Trajanje: 116 minuta

Reditelj Tim Barton i zvezda Džoni Dep su pružili svoje talente, oštre poput britve, Stefanu Sondhajmu u svetski poznatoj pozorišnoj senzaciji o berberinu iz 19. veka i osveti. U njegovim rukama je oštrica koja sadrži sve: krv, misteriju, romansu, dovitljivost, uzbudljivu muziku i zapanjujuci vizualni dizajn. Helena Bonan Karter, Alan Rikman i Saša Baron Kohen su kao sporedni glumci dodali još zlobe ovom remek-delu ulogama Svinijevih partnera ili žrtva u zločinu. Da li ti je potrebno brijanje? Svini čeka.

Povezana vest:  Bašta Fest pokreće program Balkan X Visegrad Short Film Network za profesionalce

SPECIJALNI DODACI

• Barton + Dep + Karter = Tod

• Svini Tod je živ: Prava priča o paklenom berberinu

• Mjuzikl o zločinu: Sondhajmov Svini Tod

• Svinijev  London

• Grandiozni Ginjol: bioskopska tradicija

• Dizajn za paklenog beberina

• Krvavi posao

• Prvi pogled HBO-a: Stvaranje filma Svini Tod

• London Press konferencija

• Foto galerija

• Refren britve

prohujalo_s_vihoromPROHUJALO SA VIHOROM

Reditelj: Viktor Fleming

Scenarista: Margaret Mičel, Sidni Hauard

Uloge: Klark Gejbl, Vivijen Li, Lesli Hauard, Olivija de Havilend, Hati Makdanijel

Žanr: romantična drama

Trajanje: 238 minuta

Period romantike. Ratni ep. Porodična saga. Popularna beletristika prilagođena dopadljivim sjajem. Gluma obogaćena harizmom i strašću. Ekipa filma na vrhunskom nivou. Sve ovo je izrazito spojeno u rečima Prohujalo sa vihorom. Ovaj dinamični i dugovečni spektakl, koji se odvija u doba građanskog rata na jugu Amerike, se vraća na scenu obnovljenog sjaja novim, HD izdanjem, povodom 70-godišnjicem koje obuhvata višu rezoluciju  slike (1080p) nego što je to ikada pre bilo moguće od Restored Picture Elements-a. Impresivnom produkcijom Dejvida O. Selznika knjiga Margarete Mičel koja je dobila Pulicerovu nagradu sada može očarati nove generacije gledalaca sa veličanstvenom živošću koja dolikuje jednoj od najvećih dostignuća Holivuda.

SPECIJALNI DODACI

Komentar Rudija Belmera

Originalni audio snimak

OSTRVO

Reditelj: Majkl Bej

Scenarista: Kаspiјаn Тrеdvеl-Оvеn, Аlеks Kеrcmаn, Roberto Orsi

Uloge: Јuаn Маkgrеgоr, Skаrlеt Jоhаnsоn, Džајmоn Hаnsu, Šоn Bin, Stiv Busеmi

Žanr: fantastika

Trajanje: 135 minuta

Linkoln-Šest-Eho se bori za svoj život. O njemu ne zna ništa osim dve stvari. Prva – u strogo kontrolisanom objeku u kome je živeo mu je rečeno da će jednoga dana živeti na idilčnom Ostrvu, jedinom preostalom naseljivom mestu na Zemlji. Drugo – sve je bila laž.

Juan Mekgregor i Skarlet Johanson kao Linkoln-Šest-Eho i Džordan-Dva-Delta, pokušaće da umaknu progoniteljima iz spoljnog sveta koji do sada nisu imali prilike da vide. Za visokotehnološku akciju i uzbuđenje koje ćete doživeti dok u slojevima budete otkrivali tajnu koja okružuje begunce zadužen je Majkl Bej. Spektakularne lokacije. Neprekidna akcija. Sjajna priča, smeštena u 2019, koja istražuje posedice prilično moguće i šokantne budućnosti.

SPECIJALNI DODACI

Kako je sniman film »Ostrvo«

ples_pingvinaPLES MALOG PINGVINA

Reditelj: Džordž Miler

Scenarista: Voren Koleman, Džon Koli

Uloge: Elaja Vud, Britani Marfi, Hju Džekman, Nikol Kidman, Hjugo Viving, Robin Viliams

Žanr: animirani, avantura, komedija

Trajanje: 108 minuta

Kraljevski pingvini su rođeni da pevaju. Svi osim malog Mambla, koji je rođen kako bi plesao… plesao step. Takvo potpuno „nepingvinsko“ ponašanje dovodi do toga da Mambl biva izbačen iz zemlje kraljevskih pingvina i proteran u veliki, hladni svet. Mambl kreće, u pratnji svojih novih prijatelja Adeli Amigosa i uz vođstvo sveznajućeg pingvina Lovelasa, na epsko putovanje te na kraju dokazuje da ako ostanemo verni onome što smo, zaista možemo promeniti svet!

Povezana vest:  Film “Zaspanka za vojnike” na centralnoj proslavi obeležavanja završetka Velikog rata

SPECIJALNI DODACI

Stvaranje stepa

Iza scene sa malim pingvinom

Mambl upoznaje plavog kita

Trenutak malog pingvina

Volim da pevam

Pleši kao pingvin: u ritmu stompa

Lekcije španskog jezika

Tri sjajna muzička spota:

„Hit Me Up“ By Gia ▪ „The Song of the Heart“ By Prince ▪ „Somebody to Love“ By Brittany Murphy

Bioskopski trejler

POVERLJIVO IZ L.A.

Reditelj: Kurtis Hanson

Scenarista: Džejms Elroj, Brajan Helgeland

Uloge: Kevin Spejsi, Rasel Krou, Gaj Pirs, Džejms Kromvel, Kim Bejsinger, Deni DeVito

Žanr: krimi, triler, drama

Trajanje: 137 minuta

Reditelj Kertis Hanson sa sjajnom glumačkom postavom je angažovan na filmu u „uzbudljivoj priči o korumpiranoj policiji i Holivudskom glamuru“ (Marshall Fine, Gannett Newspapers) po romanu Džejmsa Elroja. Tri policajca (Kevin Spejsi, Rasel Krou, Gaj Pirs), prostitutka (Kim Bejsinger), misteriozni milioner (Dejvid Stratern), novinar tabloida (Deni DeVito) i glavni detektiv (Džejms Kromvel) obogaćuju ovu priču konstnantnom misterijom, ambicijom, romansom i humorom.

Film je 1997 godine osvojio Oskara® za najbolju sporednu žensku ulogu (Bejsinger) i za najbolje prilagođen scenario (Brajan Helgenland i Kertis Hanson).

SPECIJALNI DODACI

Komentari Endrua Sarisa, Džejmsa Elroja, Rasela Kroua

Sve što poželite: Stvaranje filma Poverljivo iz L.A.

Sunčevi zraci i senke: Vizuelni stil filma Poverljivo iz L.A.

Pravi spoj: Glumačka postava filma Poverljivo iz L.A.

Poverljivo iz L.A.: Od knjige do platna

Nezvanično: Izbor glumačke ekipe/kreator intervjua

Pilot TV serija Poverljivo iz L.A.

Prezentacija fotografija reditelja Kertisa Hansona

Mapom filma Poverljivo iz L.A. obilaskom kroz L.A. – petnaest specijalnih dodataka

Muzika – audio snimak

Galerija trejlera

POLAR EXPRESS

Reditelj: Robert Zemekis

Scenarista: Kris Van Alsburg, Robert Zemekis

Uloge: Tom Henks, Lesli Zemekis, Edi Dizen, Nona Gej, Piter Skolari

Žanr: animirani, avanturistički, fantazija

Trajanje: 148 minuta

Božić je i čeka vas luda vožnja gore – dole po planinama, spuštanje niz ledene staze, padanje sa kilometrima dugih mostova i topla čokolada kojom će vas poslužiti raspevani kelneri koji će vas zadiviti više nego što biste to mogli očekivati. Vi ste u Polar Ekspresu!

Tom Henks glumi a Robert Zemekis režira ovaj pravi praznični klasik sniman u blistavom i glumački sjajno izvedenom animacijom koja svaki trenutak čini čarobnim.

SPECIJALNI DODACI

Specijalni dodatak: Poznati ste mi

Dokumentarna galerija: Originalna vozna karta 5 specijalnih dodataka

Snimanje glume

Virtuelna kamera

Animacija garderobe i kose

Stvaranje Severnog pola

Stvaranje muzike

Prave inspiracije: avantura stvaraoca

Iza kamere: „Veruj“

Specijalni dodatak: »Ukrcavanje«

Specijalni dodatak: »Topla čokolada«

Hobo na krovu voza

Specijalni dodatak: »Verujem«

Specijalni dodatak: »Zbogom«

3 izbrisane scene

2 trejlera