Intresh festivaliCrtanjem i filmovima do slobode – vizuelni program Reggae i Rock festivalskog vikenda

U okviru Rege i Rok festivalskog vikenda koji se održava od od 28. do 30 u prostoru Letnje bašte Doma omladine Pančevo, pored programa koji se sastoji od dve muzičke celine (Reggae i Rock festivalski dan) kada nastupa devet sastava i izvođača, u okviru vizuelnog pratećeg programa festivala biće organizovana izložba radova nastalih na radionici „Crtaton“, kao i filmski program pod nazivom „D Best оf In_TreШ“.

Ulaznice za festival se mogu kupiti u Malom klubu Doma omladine Pančevo, po ceni od 200 dinara po festivalskom danu, ili 300 dinara za komplet ulaznica za festivalski vikend.

Pokrovitelj manifestacije: Grad Pančevo
Medijski partneri: Nedeljnik „Pančevac“, RTV Pančevo, Remix Press, Portal za kulturu „Kulturizacija“, Radio „Legend“.

Prateći vizuelni program festivala:

Povezana vest:  Veče vrhunske komedije na Amstel Filmstreet-u Ivan Tomić i „Dr Strangelove" spojili kultnu i stand-up komediju

Četvrtak, 28. avgust 2014
20h, Hol Doma omladine Pančevo
CRTANJEM DO SLOBODE!
Izložba radova nastalih na radionicama CRTATON. Crtaton je serija radionica koje su se održavale u Školi crtanja Doma omladine Pančevo, a na kojima se crtalo i slikalo po 24 časa bez prekida. Tokom 24 šasa, zaštićeni od svega što inače odvlači pažnju tokom dana, učesnici su bili udubljeni u probleme crteža, razmenjivali su iskustva i zapažanja, slobodni od straha i suzdržanosti tipičnih za početnike. Radionice CRTATON su izraz želje za slobodom, za slobodnim stvaranjem, slobodom da se bude profesionalan i posvećen svom poslu, crtanju i slikanju, kao i za oslobođenjem od napasti trivijalnih i isključivo zabavnih sadržaja kojima smo izloženi. Na crtatonu su učestvovali polaznici Škole crtanja Doma omladine, koja neprekidno radi sa mladim ljudima više od trideset godina, svakog utorka, srede i četvrtka od 17 do 20 časova.
21h, Letnja bašta Doma omladine Pančevo
Filmski program: „U SUSRET IN_TREШ-u“
„D Best оf In_TreШ“ projekcija odabranih radova sa prošlih festivala i početak novog konkursa
IN_TREШ je takmičarski festival amaterskog omladinskog treš filma u trajanju do dva minuta, snimljenog bilo čime, koji se od 2007. godine održava u Pančevu. IN_TREШ 7 će biti održan ove jeseni, konkurs je otvoren, a radove ili linkove na vaše filmove možete slati na [email protected]. Izabrani filmovi će biti prikazani na završnoj večeri festivala. Uslov konkursa je da naslov filma počinje ili se završava na slovo „Š“, i da traje do dva minuta. Žiri festivala dodeljuje tri glavne i veći broj počasnih nagrada.
Glavni muzički program:

Povezana vest:  Ove jeseni 17. KIDS FEST pod sloganom „Gradimo novu budućnost“

U okviru glavnog programa koji se sastoji od dve muzičke celine (Reggae i Rock festivalski dan) nastupiće devet sastava i izvođača, među kojima su i gosti iz Jamajke (Randy Valentine), srpski rege sastav Madred iz Novog Sada, Couple Up (uspešna kolaboracija domaćih i jamajčanskih muzičara), Trenchtown Rockers, kao i domaći rok sastavi: Grate, Hype, Sunshine i sjajni Nikola Vranjković, čovek čiji su muzika i tekstovi poslednje dve decenije obeležile karijeru beogradskog sastava Block Out.

Povezana vest:  „VARVARI" ODUŠEVILI MLADE U KARLOVIM VARIMA

REGGAE SERBIA FEST // 29. AVGUST //

17 – 18.30h

Radionica dancehall plesa

20 – 02h

Reggae Serbia Crew //SRB
Trenchtown Rockers //SRB
Couple Up! //JAM/SRB
Madred //SRB/Novi Sad
Randy Valentine //JAM/UK

ROCK FEST // 30. AVGUST //

20 – 02h

Grate //SRB
Hype //SRB
Sunshine //SRB
Nikola Vranjković //SRB