ljubav je cudna stvarDžon Litgov i Alfred Molina u filmu ,,Ljubav je čudna stvar“, u bioskopima od 28. avgusta

Priča za sve generacije, priča o vezi i braku, priča o dvojici muškaraca koji pokušavaju da izgrade dug, zajednički život i ljubavi između njih koja izrasta u dubok i intiman odnos.
,,Život ima svojih prepreka, ali sam rano naučio da se lakše prevazilaze ako im pristupiš s iskrenošću“, rečenica koju Džordž (Alfred Molina) izgovara u jednoj sceni u filmu možda najbolje opisuje naslov ostvarenja ,,Ljubav je čudna stvar“, koji je reditelj Ajra Saks pažljivo odabrao kako bi objasnio sve teške veze koje postoje na svetu.
Nakon 39 godina provedenih zajedno, Ben i Džordž odlučuju da iskoriste mogućnost da se venčaju zahvaljujući novom zakonu o gej brakovima. Međutim, po povratku sa medenog meseca, odjednom sve kreće po zlu: Ben dobija otkaz sa svoje dugogodišnje pozicije kao horski direktor u Katoličkoj školi i par shvata da više ne može da plaća kiriju za stan. Prinuđeni su da se razdvoje i to prvi put nakon višegodišnjeg zajedničkog života. Da li će uspeti da prevaziđu prepreke ili se pomiriti sa situacijom da ne mogu ostati zajedno?
U ovoj dirljivoj drami američkog reditelja Ajre Saksa glavne uloge igraju briljantni glumci Džon Litgov, Alfred Molina i Marisa Tomei. Film je prikazan na mnogim festivalima kao što su Berlinale, Tribeca Film Festival, Sundance Film Festival, a kritičari su dali odlične komentare:
,,Srceparajuće…izuzetno lepo. Jedan od najboljih filmova ove godine.“ – Paper magazine
,,Predivno i potresno.“ – Vanity Fair
,,Lepo prikazan portret jedne ljubavi. Litgou i Molina su izvanredni.“ – Screendaily
,,Dirljiv, nežan, predivan film.“ – firstshowing.net
Džon Litgov koji tumači ulogu Bena, smatra da se ovaj film u mnogo čemu razlikuje od drugih koji se bave sličnom temom: ,,Poslednjih nekoliko godina brakovi između istog pola bili su veoma aktuelna, ‘goruća’ tema. Ali ono po čemu se ovaj film razlikuje od drugih jeste taj motiv ljudskosti koji je prisutan. Bili smo u prilici da pogledmo veliki broj filmova o vezama između starijih heteroseksualnih parova, ali ne mogu da se setim nijednog o starijem gej paru. A ovo ostvarenje divno oslikava jednu takvu priču.“
Film ,,Ljubav je čudna stvar“ publika širom Srbije biće u prilici da pogleda od 28. avgusta.

Povezana vest:  "BEBA BRIDŽIT DŽONS" STIŽE NA JESEN!