Christopher Nolan

Novi film Kristofera Nolana „Interstelar“ u novembru

Kristofer Nolan, jedan od najznačajnijih reditelja današnjice, vraća se na velika platna novim ostvarenjem „Interstelar“, koje u bioskope dolazi u novembru, najavio je danas distributer „Blic film i video“.
To je inteligentni S/F film koji će dokazati da ljubav prema voljenoj osobi može da pokori i beskonačnost svemira. Glavnu ulogu igra Metju Mekonahi.
Nolanovi filmovi predstavljaju savremene klasike sedme umetnosti. Najveću slavu postigao je režirajući poslednje naslove iz serijala o Betmenu, racionalizovao je lik tog super heroja i stvorio filmove koje je glorifikovala i ozbiljna filmska kritika. 
Međutim, njegova karijera ne počinje Betmenom već kultnim trilerom „Memento“ (sa Gaj Pirsom u glavnoj ulozi), koji mu je otvorio vrata velikih produkcija. Uspeh nastavlja filmom „Insomnia“ (psihološki triler sa Al Paćinom i Robinom Vilijamsom). 
Nakon ta dva filma Holivud prepoznaje Nolana kao pouzdanog i kvalitetnog reditelja te mu poverava da režira filmove o Betmenu, koje on podiže na viši nivo. 
Sledi ostvarenje koje se izdvaja po originalnosti – „Inception“ (sa Leonardom Di Kaprijem), uspostavljajući nove standarde filmskog narativa. 
Filmski stručnjaci Nolana smatraju autorskim i post-modernističkim rediteljem.

Povezana vest:  Štap doktora Hausa proizveden u Francuskoj