Spierig BrothersBraća Spierig režiraju „The Power of the Dark Crystal“

 

Majkl i Piter Spierig, autori filma Daybreakers koji je nedavno bio u domaćim bioskopima, a uskoro će biti objavljen na DVD-u, režiraće The Power of the Dark Crystal, nastavak filma The Dark Crystal iz 1982. godine, saopštile su Omnilab Media i kompanija Džim Henson.

-Neko vreme smo pričali sa Hensonom o različitim projektima. Pokazao nam je nekoliko koncepata za ‚Dark Crystal’ i mi smo bili potpuno oduševljeni jer je to bilo nalik većem delu našeg detinjstva. Inicijalno su nas pitali da li bismo to radili i naravno da smo odmah pristali. To će biti naš život sledećih nekoliko godina – kažu braća Spierig.

Povezana vest:  Lista deset najgledanijih filmova u SAD

Novo ostvarenje je nešto potpuno drugačije od njihovog prvog zombi-horor filma Undead i filma o vampirima Daybreakers u kome glavne uloge tumače Itan Houk i Viljem Defo, ali ce fanovi braće Spierig sigurno ponovo prepoznati njihovu energiju u Dark Crystal.

-Ne vezujemo se za projekte ako ne odgovaraju našem senzibilitetu –  potvrđuje Majkl i dodaje: -Da budem iskren, prvi film je imao dosta horor elemenata. Ovaj će imati takvih elemenata, ali to nije horor film, on ima sjajnu ideju i mitologiju sa dosta sjajnih karaktera. Čak će se neki omiljeni karakteri iz prethodnog filma vratiti, ali to nije rimejk. To je nastavak priče i mi koristimo svet prvog filma da bi nastavili dalje.

Povezana vest:  Režiser James Wan: "Fast & Furious 7" će biti snimljen do kraja

Smešten u godinama posle događaja iz prvog filma kada je svet ponovo pao u tamu, The Power of the Dark Crystal prati avanture misteriozne devojke koja krade komad legendarnog Kristala u pokušaju da obnovi umiruće sunce. Film će biti u 3D tehnologiji.

Scenarista filma je Krejg Pirs, autor čuvenih filmova Baza Lurmana „Mulen Ruž”, “Romeo i Julija”. The Power of the Dark Crystal će biti jedan od najambicioznijih projekata ikada produciranih u Australiji.

Povezana vest:  U Domu omladine premijermo prikazan film Dodir