Kathryn_bigloweJužnoamerikanci ljuti na Ketrin Bigelou

 

Američka rediteljka Ketrin Bigelou (Katherine Bigelow) koja navodno razmišlja o snimanju filma u Južnoj Americi, razljutila je zvaničnike Paragvaja i Argentine koji su rekli da neće sarađivati na njenom novom projektu, objavio je BBC.

Dobitnica ovogodišnjeg Oskara za „Katanac za bol“ je, kažu, zainteresovana da snimi film o tromeđi Argentine, Paragvaja i Brazila, području poznatom po švercu i mestu gde se, navodno, skuplja novac za aktivnosti islamskih radikalnih boraca.

Povezana vest:  „Alvin i veverice 3: urnebesni brodolom“ premijerno prikazan 11. decembra u Sava Centru

Ketrin Bigelou bi taj film radila po scenariju Marka Boula (Marc Boal) koji je autor scebarija i za „Katanac za bol“.

Paragvajski i argentinski zvaničnici izrazili su ogorčenje povodom izveštaja da rediteljka namerava da u tom pograničnom području snima film o organizovanom kriminalu, čiji je radni naslov „Triple Frontier“.

-Uvredili smo se kad smo otkrili da taj projekat namerava da oblast koju dele tri južnoameričke zemlje prikaže u negativnom svetlu – izjavio je argentinski ministar turizam Enrike Mejer (Enrique Meyer).

Povezana vest:  DVD i Blu Ray filma "Sumrak saga: Pomračenje" doživeo nezapamćenu prodaju!

-Hoće da nas ocrne kao najgore negativce na svetu – navela je njegova paragvajska koleginica Liz Kramer (Cramer).

Brazilska vlada se zasad nije oglasila.

Tromeđa se odavno dovodi u vezu sa švercovanjem droge i drugim ilegalnim poslovima, a kako na toj teritoriji živi brojna zajednica useljenika sa Bliskog istoka, SAD su je identifikovale kao izvor odakle se finansiraju grupe kao što je Hezbola u Libanu, sto Argentina i Paragvaj negiraju.

Povezana vest:  JUUBILARNI 15. KIDS FEST PORUČUJE "Mali korak za tebe, veliki za detinjstvo"