ZrenjaninNoć za kulturna dešavanja i fantazije

 

U kulturnoj manifestaciji „Noć muzeja“ u Zrenjaninu će ove godine učestvovati devet ustanova i jedan privatni kolekcionar, sa najraznovrnijim programima i najviše učesnika do sada, najavili su organizatori.

„Noć muzeja“, manifestacija koja će u najvećem banatskom gradu biti održana četvrti put, počeće 15. maja, u 18 sati, i traćaje do dva sata posle ponoći, ali će pojedini programi biti održani još u prepodnevnim časovima.

Povezana vest:  Spektakularnim programom Čačak zvanično postao prva Nacionalna prestonica kulture

U programe te poznate svetske manifestacije u kulturi i ove godine najviše će biti uključen Narodni muzej u Zrenjaninu, zatim Savremena galerija, Narodno pozorište, Gradska narodna biblioteka, Kulturni centar, Pozorišni klub „Zeleno zvono“, Zona unapređenog poslovanja, Gelerija „Nikolić“ i kolekcionar poljoprivrednih mašina, sprava i etnoloških predmeta Duško Malbaški.

Uz slikarske izložbe, kreativne radionice i muzička dešavanja, organizatori kulturnih događanja ponudili su Zrenjanincima i njihovim gostima performans u glavnoj gradskoj uliciji na temu „Fantazije i magije“, čiji su akteri volonteri Kancelarije za mlade, dok je u Gradskoj bilbioteci poseban program namenjen deci.

Povezana vest:  Čuveni njujorški fotograf potpisuje kampanju narednog Festivala igre