robin_hud_2Rasel Krou prekinuo intervju zbog akcenta Robina Huda

 

Australijski glumac Rasel Krou (Russell Crowe) naglo je prekinuo intervju koji je danas dao Bi-Bi-Siju (BBC), iznerviran zbog toga što je novinar sa kojim je razgovarao ocenio da lik Robina Huda kojeg igra u istoimenom filmu ima irski naglasak.

Kada je voditelj emisije kazao da je primetio „tračak“ irskog akcenta kod njegovog Robina Huda, 46-godišnji glumac besno je uzvratio: „Vi ste gluvi, prijatelju, stvarno ste gluvi ako možete da pomislite da je to irski naglasak“.

Povezana vest:  Premijera filma "Kralj Petar Prvi" odložena za 5. decembar

Napetost je ostala prisutna u nastavku razgovora, dok se Krou nije sam vratio na temu naglaska. -Malo sam zaprepašćen što ste mogli da pronađete bilo šta irsko u tom liku. To je malo besmisleno, ali ovo je vaša emisija – kazao je.

Ostavši pri istoj temi, novinar je upitao Kroua da li je želeo da čuvenom banditu podari akcenat sa severa Engleske. -Ne, želeo sam italijanski (akcenat). Jesam li uspeo? – odgovorio je sarkastično glumac.

Povezana vest:  Zlatni medved dodeljen mađarskom filmu

Intervju je nastavljen još nekoliko minuta, dok novinar nije kazao da je Krou 2000. odbio da izgovori jednu rečenicu u filmu „Gladijator“. Razdražen, australijski glumac je ustao i napustio studio.

-Stvarno, irski naglasak, ne znam šta ste hteli da kažete, ja to uopšte ne vidim – kazao je Krou dok je išao ka vratima.

Povezana vest:  Sandra Bulok tuži kompaniju satova

„Robin Hud“ studija Juniversal (Universal) je četvrti film koji su zajedno snimili Krou i Britanac Ridli Skot (Ridley Scott), posle „Telme i Luiz“, „Pada crnog jastreba“ i „Kruga laži“.

Taj film, koji je u sredu prikazan na otvaranju 63. kanskog festivala, bavi se početkom karijere Robina Huda. Marijanu igra australijska glumica Kejt Blančet (Cate Blanćett).