Steven HawkingStiven Hoking želi ulogu negativca u Džejmsu Bondu
 
Svetski priznati fizičar Stiven Hoking kaže da bi želeo da igra negativca u novom filmu o najpoznatijem tajnom agentu Dzejmsu Bondu, jer bi, između ostalog, njegov specifični kompjuterizovani glas bio idealan za tu ulogu.
-Idealna uloga za mene bi bila uloga negativca, a moja kolica i glas bi takođe odgovarali toj roli – rekao je on u intervjuu za Wired Magazin.
O ovom naučniku je napravljen film „Teorija svega“, koji govori o njegovom putu od ranog detinjstva, preko dijagnoze teške bolesti kada je imao svega 21 godinu, pa do kasnijih naučnih dostignuća. Poznatog fizičara u filmu igra Edi Redmejn.
Takođe, poznati naučnik je već učestvovao u više filmskih i televizijskih projektata, pa je glas pozajmljivao u „Simpsonovima“, a pojavio se i u epizodi „Zvezdanih staza“.
Hoking, koji je skoro kompletno paralizovan, kaže da mu je kompjuterizovani glas dao šansu da se poveže sa ljudima. „Sintetzator mi je pomogao da govorim, iako sam zbog njega dobio američki akcenat ipak sam ga zadržao, jer je vremenom postao moj zaštitni znak“, rekao je ovaj naučnik.
Hoking je rekao i da uživa u komunikaciji, naročito kada je reč o nauci i smatra da je veoma važno da javnost razume osnove nauke, kako ne bi prepuštali odluke od velikog značaja drugima.
Povezana vest:  Hju Grant prekida glumačku karijeru