woody_allenVudi Alen: Afera Polanski idiotska priča

 

Američki sineasta Vudi Alen (Woody Allen) ocenio je danas aferu svog kolege Romana Polanskog kao „idiotsku priču“ i dodao da je Polanski „platio svoj dug“.

-Mislim da je cela priča idiotska… to se dogodilo davno i on je propatio zbog toga – rekao je Alen za radio RTL.

-Nije mu dozvoljeno da ide u SAD. Morao je da provede deo u zatvoru, ne mnogo, ali ipak. Platio je svoj dug – ocenio je Alen.

Povezana vest:  Betmenov kostim najbolje odelo superheroja

Prema njegovim rečima, Polanski ima „težak život“. „Polanski je nešto učinio, kažnjen je i dosta je“, zaključio je Alen.

Losanđeleski tužioci razgovarali su juče s jednom britanskom glumicom koja tvrdi da ju je sineasta Roman Polanski seksualno zlostavljao kada je imala 16 godina.

Šarlot Luis (Ćarlotte Lewis), koja danas ima 42 godine, izjavila je na konferenciji za novinare u Los Anđelesu da ju je francusko-poljski reditelj zlostavljao 1982, četiri godine pre nego što je dobila ulogu u njegovom filmu „Gusari“.

Povezana vest:  „Posle zime“ reditelja Ivana Bakrača u bioskopima širom Srbije od 14. aprila

Predstavnica okružnog tužioca Sendi Gibons (Sandie Gibbons) potvrdila je da se Šarlot Luis sastala sa tužiocem nadležnim za 33 godine stari slučaj u kojem se Polanski tereti za ilegalne seksualne odnose sa jednom drugom devojčicom.

Zastupnica Šarlot Luis izrazila je nadu da će tvrdnje njene klijentkinje uticati na presudu Polanskom, koji se trenutno nalazi u kućnom pritvoru u Švajcarskoj, išečkujući moguće izručenje SAD.

Povezana vest:  Stigao je novi trejler filma Logan: Vulverin

Advokat Romana Polanskog nije bio dostupan za komentar.

Režiser se 1977. izjasnio krivim za seksualne odnose sa 13-godišnjom devojčicom ali je pobegao u Francusku pre izricanja presude.