Denis Muric Pavle Cemerikic i Isidora JankovicU prodaji ulaznice za premijeru filma Ničije dete 
 
 
Ulaznice za premijeru filma Ničije dete, koja će se održati u okviru FEST-a 28. februara u Velikoj dvorani Sava centra (19h), u prodaji su i mogu se kupiti po ceni od 350 dinara na blagajni Sava centra.
Takođe su u prodaji ulaznice i za repriznu projekciju koje će se održati 1. marta u bioskopu Fontana (19h) – mogu se kupiti na blagajni bioskopa po ceni od 300 dinara.
Radno vreme blagajni:
Sava centar – radnim danima od 10h do 20h, subotom od 10 do 15h, nedeljom ne radi, a od 28. februara od 8h do početka poslednje projekcije tog dana;
Bioskop Fontana – radnim danima od 14h do 21h, vikendom od 11 do 21h
Prodaja ulaznica za repriznu projekciju u Domu kulture Studentski grad (1. mart, 21h) počinje 23. februara (cena ulaznice – 150 dinara, radno vreme blagajne od 7 do 23h svakog dana).
Inače, prvih sedam dana prodaje ulaznica za FEST važi popust od 10% za komplete karata po terminskim linijama (prodaja je počela 7. februara).
Ničije dete, debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića, u produkciji Miše Mogorovića, osvojio je u poslednjih nekoliko meseci 10-ak nagrada na različitim festivalima širom sveta uz izuzetan prijem kod publike. Poslednja u nizu je nagrada za najbolji film u selekciji New Voices/New Visions 26. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Palm Springsu (New Voices/New Visions Award), gde je film imao 7. januara svoju severnoameričku premijeru (Palm Springs International Film Festival, 2-12. januar 2015. godine). 
Podsetimo se, film Ničije dete je u decembru na REC. Tarragona International Film Festivalu u Španiji dobio nagradu publike, a u novembru je dobio glavnu nagradu za najbolji film – Shadi Abd El Salam Award for the Best Film, u okviru selekcije Međunarodna nedelja kritike u Kairu. Krajem oktobra je dobio HT Nagradu publike za najbolji dugometražni fiilm na 12. Zagreb Film Festivalu, a na Filmskom festivalu u Veneciji, gde je film imao 4. septembra 2014. godine svetsku premijeru, osvojio je Nagradu publike (RaroVideo Audience Award), koja se dodeljuje za najbolji film prikazan u selekciji „Nedelja međunarodne filmske kritike“. U pitanju jedina nagrada koju zvanično dodeljuje „Nedelja međunarodne filmske kritike“. Pored glavne, film je u Veneciji osvojio još dve nagrade, koje dodeljuju kritičari: nagradu FIPRESCI za najbolji film koja uključuje sve zvanične i paralelne programe na Filmskom festivalu u Veneciji izuzev glavnog (dodeljuje je Međunarodno udruženje filmskih kritičara iz celog sveta), kao i nagradu za najbolji scenario u okviru selekcije „Nedelja međunarodne filmske kritike“ (Fedeora Award for Best Script) koju je film dobio od strane Federacije filmskih kritičara iz Evrope i mediteranskih zemalja – FEDEORA.
Takođe, mladi Denis Murić, koji glumi glavnu ulogu u filmu, osvojio je Child Protection Special Mention Award na Abu Dhabi Film Festivalu, koji je održan od 23. oktobra do 1. novembra 2014.
Film Ničije dete“ je baziran na fascinantnoj istinitoj priči o divljem dečaku (u filmu ga igra Denis Murić) koga su sredinom osamdesetih godina prošlog veka lovci pronašli među vukovima u šumi u planinama Bosne i Hercegovine, nakon čega je poslat u Beograd u dom za nezbrinutu decu da se socializuje. Suprotno predviđanjima, dečak, koji nasumično dobija ime Haris, počinje ubrzano da se razvija i sklapa prijateljstva. Počnije rat u Bosni i Hercegovini, a u dom stiže pismo od lokalnih bosanskih vlasti kojim se zahteva Harisov brzi povratak…

U filmu igraju deca Denis Murić, Pavle Čemerikić, Isidora Janković i glumci Miloš Timotijević, Tihomir Stanić, Borka Tomović, Goran Šušljik, Zinaida Dedakin, Branka Šelić, Mihailo Laptošević, Draginja Voganjac, Marija Opsenica, Ljuba Todorović i Bora Nenić.

Povezana vest:  Novi film o Bondu najuspešniji bioskopski hit u Britaniji

Scenario i režija – Vuk Ršumović.

Direktor fotografije je Damjan Radovanović kome je ovo takođe prvi igrani film.

Film je realizovan u produkciji Miroslava Mogorovića iz kuće Art & Popcorn iz Beograda, koproducenti su Radio-televizija Srbije, Baboon Production iz Srbije, Kinorama iz Hrvatske.

„Ničije dete“ su podržali Filmski centar Srbije, Grad Beograd i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Povezana vest:  Film Povratnik osvojio tri zlatna globusa