braca_blum_dvd

Braća Blum sada i na DVD-u

U okviru novog Cinears DVD kola objavljena je komedija Rajana Džonsona „Braća Blum“ u kojoj glavne uloge tumače Edrijen Brodi, Mark Rafalo, Rejčel Vajs i Rinko Kikuči, priča koja prati braću Stivena i Bluma, profesionalne prevarante koji žele da okončaju karijeru unosnom obmanom ekscentrične bogatašice Penelope u spektakularnoj avanturi koja će ih odvesti na put oko sveta.

Ovaj film predstavlja prvo inostrano filmsko ostvarenje koje je posle mnogo godina snimano velikim delom u Srbiji, a posebno smo ponosni što je prvi put kod nas bioskopskoj premijernoj projekciji prisustovovao reditelj Rajan Džonson, čiji je dolazak u Beograd podržao USAID Projekat za razvoj konkurentnosti Srbije koji od 2007. godine radi sa sektorom filma i produkcije. Projekat u saradnji sa producentskim kompanijama promoviše prednosti Srbije kao destinacije za strane produkcije, a u saradnji sa filmskom industrijom pokrenuo je “Film in Serbia”, promotivnu kampanju kao i veb sajt www.filminserbia.com i podržao osnivanje Srpske filmske asocijacije koja radi na privlačenju inostranih produkcija u našu zemlju.

Povezana vest:  Robert Patinson u novom filmu "Cosmopolis"

U okviru novog DVD kola objavljen je i slovenački film Damjana Kozole „Slovenka“ u kome glavnu ulogu tumači Nina Ivanišin, koja je pažnju naše publike privukla ulogom u filmu Rajka Grlića „Neka ostane među nama“. FIlm prati 23-godišnju studentkinju Aleksandru za koju niko ne sluti da se u jednoj reklami krije iza pseudonima Slovenka i da je prostitucija njen tajni izvor prihoda. Njeni životni planovi su veliki, ali život nije tako lak kao što je očekivala. Nagrade: Valencia Festival of Mediterranean Cinema 2009 – Nina Ivanišin, najbolja glumica; Slovenački filmski festival 2009 – Primož Pirnat, najbolja muška sporedna uloga.

Povezana vest:  Nova biografija o Džeku Nikolsonu

Na DVD-u je objavljeno animirano ostvarenje „Iron Man“ koje nas vraća na početke čuvenog Marvelovog junaka. Istražujući ostatke drevnog kineskog carstva, pronalazač Toni Stark otkriće više nego što je očekivao, oslobodiće proročanstvo koje pripoveda o oslobađanju najmračnijeg cara iz stare dinastije. Da bi se suprotstavio razornoj sili, Toni pravi oklop prepun oružja visoke tehnologije i zaustavljajući zlo koje je sam oslobodio on mora postati svoj najbolji pronalazač – Iron Man.

Povezana vest:  Počelo snimanje filma „Pukotina u ledu“ u režiji Maje Miloš

„Putovanje u središte zemlje“ je slobodna adaptacija istoimene originalne knjige Žila Verna. Film prati dve paralelne radnje: uzbudljivu operaciju koja se odvija u Severnoj Americi i spasilačku misiju koja traga za timom naučnika koji su teleportovani 600 km ispod zemljine kore.