MICKY JAZZDobitnik Nagrade grada Beograda Mladen Matičević o svom novom filmu Meet Micky Jazz!

Reditelju Mladenu Matičeviću danas je na svečanosti u Skupštini grada uručena Nagrada grada Beograda za film i radio-televizijsko stvaralaštvo, koju je naš cenjeni sineasta dobio za režiju dokumentarnog filma „Moj zanat“ o Arsenu Dediću.

Mladen Matičević je ovaj lep povod iskoristio da najavi svoj naredni film – „Meet Micky Jazz!“, veoma zanimljivu priču o neobičnom susretu poznate izraelske trombonistkinje Reut Regev i pet mladih muzičara koji su 1927.godine doneli džez u Beograd, postali slavni, a onda nestali tokom ratnih godina 1941-42.

„2015. godina je moram da priznam za mene počela fantastično: prva od stvari koja se desila je uspešno završen Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, druga stvar je ova fenomenalna i meni jako draga Nagrada grada Beograda za film „Moj zanat“, međutim ono što će ove godine biti najspektakularnije i najvrednije tek sledi, a to je snimanje filma „Meet Micky Jazz!“, koje će se dogoditi u septembru i oktobru 2015. godine. „Meet Micky Jazz!“ je dokumentarno-igrani film o petorici mladih jevrejskih muzičara koji su između dva rata u Beogradu oformili prvi jazz bend, postali velike zvezde i stradali u vihoru rata“, izjavio je danas, između ostalog, reditelj filma „Meet Micky Jazz!“ Mladen Matičević.

Povezana vest:  Premijera tinejdžerskog filma GAJIN SVET: To je moja planeta!

Današnoj svečanosti prisustvovala je i Lavinia Davenport, scenaristkinja filma „Meet Micky Jazz!“ koja je ovom prilikom izjavila: „Oduševljena sam što sam ovde danas i apsolutno je fantastično što je Mladen osvojio ovu nagradu, jer je to veoma dobro za naš film „Meet Micky Jazz!“. Veoma smo srećni što imamo Mladena za reditelja i drago mi je da mogu da objavim da je prva zvanična verzija scenarija napisana, kao i da producentska kuća TAG Media već uveliko radi na projektu. Na kraju bih samo rekla: vidimo se u Holivudu!“.

Povezana vest:  FRANKOFONIJA u Domu omladine

Video izjavu supruge šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Davenporta u integralnom obliku možete pogledati ovde – https://youtu.be/y0aQPaOSgoc

Sinopsis: U jesen 2015. godine, dok pokušava da prevaziđe kreativnu lenjost prouzrokovanu hamsin vetrom i konačno uspe da komponuje nešto tokom boravka u svom domu u Tel Avivu, Reut Regev, čuvena izraelska džez trombonistkinja, slučajno nailazi na fotografiju pet mladih muzičara, obučenih u mondenska bela odela, koji u rukama drže instrumente. Na bubnju piše „Studentski Micky Jazz“, ali njihova imena, napisana na poleđini fotografije, ne ostavljaju sumnju da je reč o Jevrejima: Isa Alfandari, Bela Kupferberg, Rafael Blam, Mika Daniti i Moni Amodaj. Reut polazi za rukom da pronađe vlasnicu fotografije, stariju damu poreklom iz Beograda, koja je preživela Holokaust. Ona je, takođe, i kćerka trubača sa fotografije. Zbog toga zamoli Reut da uradi nešto što ona sama nikada nije imala hrabrosti – da ode u Beograd i otkrije šta se dogodilo sa momcima iz benda…
Iza produkcije filma stoji TAG Media, full-service agencija koja pruža usluge iz oblasti digitalnog marketinga i video produkcije. Agencija je nastala iz IT TV Produkcije, nezavisne produkcijske kuće koju su 2003. godine osnovali Radomir Lale Marković i Veljko Radosavljević, obojica magistri televizijske i video produkcije sa preko 20 godina iskustva.

Povezana vest:  Lista deset najgledanijih filmova u SAD