MICKY JAZZBudite deo filma Meet Micky Jazz

Pozivamo vas da budete deo zanimljive priče o nastanku jazza u Beogradu, ali i o jednom vremenu o kome se ne zna puno. Ukoliko posedujete bilo kakve fotografije, tekstove iz novina, video zapise, pisma, stare ploče ili, jednostavno, porodične uspomene koje biste mogli da podelite sa nama, a vezane su za period od 1927. do 1942. godine, pišite nam na email adresu [email protected]
Deo materijala koji nam budete poslali biće predstavljen na izložbi čija će postavka biti prikazana i u dokumentarno-igranom filmu „Meet Micky Jazz!“.
Naš film ne govori samo o jednom jazz orkestru, već i o jednom vremenu i načinu života, a možda najviše o Beogradu, gradu kakav je nekad bio, a koji ni mnogi rođeni Beograđani ne poznaju.
Pomozite da zajedno otkrijemo više o prvom jazz orkestru u Srbiji i o čuvenoj metropoli – Beogradu – između dva rata!
„Meet Micky Jazz!“ je veoma zanimljiva priča o neobičnom susretu poznate izraelske trombonistkinje Reut Regev i pet mladih muzičara koji su 1927.godine doneli džez u Beograd, postali slavni, a onda nestali tokom ratnih godina 1941-42.
Reditelj filma je Mladen Matičević, a scenario je zajedno s njim napisala Lavinia Davenport.
U jesen 2015. godine, dok pokušava da prevaziđe kreativnu lenjost prouzrokovanu hamsin vetrom i konačno uspe da komponuje nešto tokom boravka u svom domu u Tel Avivu, Reut Regev, čuvena izraelska džez trombonistkinja, slučajno nailazi na fotografiju pet mladih muzičara, obučenih u mondenska bela odela, koji u rukama drže instrumente. Na bubnju piše „Studentski Micky Jazz“, ali njihova imena, napisana na poleđini fotografije, ne ostavljaju sumnju da je reč o Jevrejima. Reut polazi za rukom da pronađe vlasnicu fotografije, stariju damu poreklom iz Beograda, koja je preživela Holokaust. Ona je, takođe, i kćerka trubača sa fotografije. Zbog toga zamoli Reut da uradi nešto što ona sama nikada nije imala hrabrosti – da ode u Beograd i otkrije šta se dogodilo sa momcima iz benda…

Povezana vest:  Nikol Kidman: Ne bojim se da kažem da sam feministkinja

Teaser za film možete pogledati OVDE!

Iza produkcije filma stoji TAG Media, full-service agencija koja pruža usluge iz oblasti digitalnog marketinga i video produkcije. Agencija je nastala iz IT TV Produkcije, nezavisne produkcijske kuće koju su 2003. godine osnovali Radomir Lale Marković i Veljko Radosavljević, obojica magistri filmske i televizijske produkcije sa preko 20 godina iskustva.

Povezana vest:  Karte za film Mlečni put Emira Kusturice koji otvara 45. FEST rasprodate su u rekordnom roku!