Ledeni ambis od ponedeljka u bioskopima

 

Ledeni ambis.Od ponedeljka, 14. decembra film “Ledeni ambis“ počinje da se prikazuje u bioskopu Tuckwood Cineplex. Film je baziran na istinitoj priči u reziji Filipa Stoelca a premijerno je prikazan na 62. Filmskom festivalu u Lokarnu.

Biti prvi koji ce se popeti na vrh planine Eiger sa severne strane, koja je zapravo vertikalni ledeni ambis dubok preko 1000 metara – to je san mnogih alpinista iz cele Evrope tokom leta 1936. godine. To je, takođe, jedina stvar o kojoj razmišljaju dvojica nemačkih alpinista: Toni Kurc i

Povezana vest:  Filmski program 58. Oktobarskog salona u Dvorani Kulturnog centra Beograda

Endi Hinterstoiser. Ubeđeni su da mogu to da ostvare uprkos nedostatku opreme i činjenici da su se mnogobrojni pokušaji osvajanja ‘Ubistvenog zida’ završavali fatalno. Ali, one koji do vrha stignu prvi, čeka ne samo društveni prestiž vec i Olimpijsko zlato… Tokom priprema u podnožju planine Eiger oni neočekivano susreću Luiz, bivšu Tonijevu ljubav. Avantura i trka protiv vremena i sila prirode započinje… Uloge igraju Beno Fuerman, Dzoana Vokalek, Florian Lukas, Simon Svarc.