Zimska prica

SEPTEMBAR NA HBO-u

Osim ekskluzivnih epizoda nove mini-serije iz originalne HBO produkcije – „Pokažite mi heroja“ i humorističke serije „Kako Blant kaže“, vodeća premijum televizijska mreža u Srbiji HBO, je gledaocima i za septembar pripremila mnogoobrojne premijere blokbastera, serije iz originalne HBO produkcije, nove sezone hit-serija, kao i premijerne dokumentarce. Pored hit-filmova: „Iščezla“, „Knjiga života“, „Slučajno zajedno“, „Zimska priča“, u nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u septembru premijerno prikazivati na HBO, HBO Comedy i Cinemax kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtev HBO GO i HBO on Demand.

Knjiga zivota

FILMSKE PREMIJERE

Romantična komedija „Slučajno zajedno“ prati dvoje samohranih roditelja, Džima i Loren (Adama Sendler i Drug Barimor), koji se, posle katastrofalnog sastanka naslepo, slože samo u tome da više nikad ne žele da vide jedno drugo. Ali, kad se slučajno prijave za isti porodični odmor, prinuđeni su da dele apartman u luksuznom afričkom odmaralištu… Premijeru filma reditelja Frenka Koračija gledamo na HBO-u 6. septembra u 20.05h.
Od producenta Giljerma del Toroa i reditelja Horhea Gutiereza, stiže animirana komedija sa jedinstvenim vizuelnim stilom. „Knjiga života“ (HBO, 13. septembra u 20.05h) govori o putovanju Manoloa, mladića koji želi da ispuni očekivanja svoje porodice, ali i da sledi svoje srce. Prošaran pop hitovima, na sasvim nov način, ovaj animirani film podstiče nas da slavimo prošlost, ali i da se radujemo budućnosti.
Smešten u alternativni Njujork, u period pre više od jednog veka, „Zimska priča“ govori o čudima, ukrštenim sudbinama, i prastaroj borbi dobra i zla. Piter Lejk je vrhunski lopov koji nije očekivao da će njegovo srce ukrasti prelepa Beverli Pen. Međutim, ona boluje od smrtonosnog oblika tuberkuloze, a Pitera čeka mnogo gora smrt u koju želi da ga pošalje njegov jednokratni mentor demonskog lica, Perl Soums. Piteru je potrebno čudo, a hoće li uspeti da ga pronađe videćemo na HBO-u 20. septembra u 20-05h.
Poslednja nedelja meseca pred nama (27. septembar u 20.05h) na HBO donosi premijeru filma nominovanog za Oskara – „Iščezla“. U režiji Dejvida Finčera i zasnovana na svetskom bestseleru Džilijan Flin, drama razotkriva tajne savremenog braka. Nik Dan (Ben Aflek) prijavljuje policiji nestanak prelepe supruge Ejmi (Rozamund Pajk). Pod pritiskom policije i zbog medijske prašine, Nikova predstava srećne bračne zajednice počinje da se urušava. Njegove laži, prevare i čudno ponašanje će kod svih probuditi mračnu sumnju: da li je on ubio sopstvenu ženu?
Rokeri i sportisti će obeležiti septembar na Cinemax kanalu. Tako nam već prve septembarske subote, u okviru Cinemaxovog ciklusa SUBOTNJE PREMIJERE, oskarom nagrađeni reditelj Klint Istvud predstavlja bioskopsku adaptaciju mjuzikla nagrađenog Tonijem – „Momci iz Džersija“ (5. septembar u 20.00h). Tu je i „Frenk“ (12. septembar u 20.30h), komedija o ambicioznom muzičaru, te „Nadimak“ (19. septembar u 20.00h) – priča o bejzbol igraču Migelu Santosu, poznatom pod nadimkom Šuger. Ciklus KLASICI DANAŠNJICE, između ostalog, donosi film ovenčan Oskarom – „Neprilagođena“, sa sjajnim glumicama Vinonom Rajder i Anđelinom Džoli.
Svi ovi filmovi, od datuma emitovanja na HBO-u, HBO Comedyu i Cinemaxu, biće dostupni i u ponudi HBO usluga videa na zahtev – HBO GO i HBO on Demand.

Povezana vest:  Hju Džekmen: Sve je u redu posle nove intervencije

67. DODELA EMI NAGRADA

Svečana dodela 67. televizijskih nagrada EMI održaće se u Los Anđelesu 20. septembra u Nokija Areni. HBO će direktno, u 02.00h po lokalnom vremenu, prenositi ovaj prestižni TV događaj, a za gledaoce koji nisu baš noćobdije, pripremio je i montiranu verziju – 26. septembra u 18.00h.
HBO-ova kultna serija „Igra prestola“ predvodi ovogodišnje nominacije za prestižna televizijska priznanja. Fantastična saga, koja je zaludela fanove širom sveta, dobila je ubedljivo najviše naminacija, ukupno 24, a HBO je, među televizijskim kućama, osigurao najviše nominacija – ukupno 126.

Povezana vest:  KUSTENDORF 2011, Otvoren četvrti Kustendorf

SERIJE

HBO u septembru nastavlja da emituje ekskluzivne epizode serija iz originalne HBO produkcije: „Pokažite mi heroja“, ponedeljkom u udarnom terminu od 20.05h, a odmah posle nje i humorističku seriju „Kako Blant kaže“ – o Volteru Blantu (tumači ga Patrik Stjuart), britanskom voditelju vesti koji želi da osvoji svet američke kablovske televizije. Termin petak u 21.05h je na HBO-u rezervisan za premijere novih epizoda treće sezone hit-serije „Rej Donovan III“.
Četvrtu i poslednju sezonu uzbudljive drame iz originalne Cinemax produkcije – „Uzvratni udarac IV“, gledamo na Cinemaxu subotom u 20.00h. Seriju je režirao Majkl Dž. Baset, a glavne uloge tumače: Filip Vinčester, Salivan Stejplton, Mišel Luks, Robson Grin, Milona Džekson…
Nove epizode serije iz originalne HBO produkcije „Pregled protekle nedelje sa Džonom Oliverom II“, gledamo subotom u 21.30h na kanalu HBO Comedy. Tokom ove polusatne emisije, kroz pregled vesti, politike i svakodnevnih dešavanja, Oliver nam pruža svoj jedinstveni osvrt i originalne stavove u vezi sa brojnim društvenim, političkim i egzistencijalnim pitanjima sa kojima se suočavaju Amerika i svet.

Povezana vest:  Sutra nagrade na kraju filmskog festivala u Pančevu

PREMIJERNI DOKUMENTARCI

Nove dokumentarne priče će obojiti i septembar na HBO-u, pa je već trećeg dana ovog meseca, u 21.40h, Lari Krejmer tema dokumentarnog filma HBO „Lari Krejmer: Ljubav i gnev“, koji se poklapa sa prvom adaptacijom njegove drame „Normalno srce“, takođe u produkciji HBO. Ovaj dokumentarac, u režiji Džina Karlomastoa, intimni je uvid u život i delo čuvenog dramaturga, pisca i esejiste. Film istražuje rad Larija Krejmera, kao aktiviste za zaštitu prava LGBT populacije i suosnivača grupe „Act Up“, aktivista koji se bore za poboljšanje života ljudi obolelih od side.
„Ponovo u igri: Greg Luganis“ je intimni portret javnih trijumfa i lične borbe Grega Luganisa, sportiste i deklarisanog geja. Osvežavajuće iskren biografski dokumentarac o četvorostrukom olimpijskom šampionu, tokom protekle tri godine, prati Luganisa, njegove finansijske probleme i povratak u sport kojim je nekada dominirao, ali nije bio dobrodošao. Priča prati Luganisov uspon, od teškog odrastanja do gotovo svetski priznatog najboljeg skakača u vodu, ali i od prvog sportiste koji je priznao da je gej sa HIV-om, do zaboravljene sportske ikone. Fascinantnu priču o američkoj legendi koja ponovo izlazi u javnost da se bori protiv predrasuda, promoviše toleranciju i pokuša da se vrati skokovima u vodu, kao mentor novoj generaciji, gledamo na HBO-u 17. septembra u 21.45h
Svi filmovi će biti dostupni putem HBO usluga videa na zahtev – HBO On Demand i HBO GO.