Instagram akcija Muzejske cetvrti i Muzeja Leopold

Instagram akcija Muzejske četvrti i Muzeja Leopold u Beču

Čuvena Muzejska četvrt i Muzej Leopold u Beču pokrenuli su Instagram akciju pod motom „Kultura ima mnogo lica“. U okviru ove akcije pozivaju se svi korisnici Instagrama koji su fanovi Muzejske četvrti i umetnosti da naprave fotografiju na ovu temu i da je do 26. avgusta postave na svoj Instagram profil pod heš-tegom #MQfaces.

Povezana vest:  Predstavljena knjiga „Pogled sa Olimpa"

Najboljih 100 izabranih fotografija će bečki ulični umetnik „KNARF“ obraditi i u petak 28. avgusta izmenjene fotografije projektovati na fasadi Muzeja Leopold u Beču. Za vreme projekcije posetioci će i dalje imati priliku da postavljaju svoje fotografije na Instagram, a „KNARF“ će ih na licu mesta obrađivati i projektovati. Sve pristigle fotografije biće objavljene na Fejsbuk stranici. Učesnici čije fotografije budu odabrane dobiće print svoje izmenjene fotografije.

Povezana vest:  Novogodišnji koncert 2017. u Beču

„Ovom akcijom želimo da podstaknemo naše posetioce da svoja razmišljanja na temu umetnosti ili na temu Muzejskog kvarta pretvore u delo i podele sa ostalima“, kazao je direktor Muzejskog kvarta u Beču, Kristijan Štraser.

PHOTO: Hertha Hurnaus