assassins creed 3

Počinje snimanje filma baziranog na igrici Assassin’s Creed

Snimanje filma inspirisanog popularnom igricom „Assassin’s Creed“, u kome glavnu ulogu igra Majk Fasbender, počinje u ponedeljak, a planirano je da u bioskope ovo dugoočekivano ostvarenje stigne 21. decembra sledeće godine.
Fasbender, poznat po ulogama u ostvarenjima „X-Men: Dani buduće prošlosti“ i „12 godina ropstva“, igraće Kaluma Linča, lika koji se ne pojavljuje ni u jednom delu poznatog serijala „Assassin’s Creed“.
Kako prenose strani mediji, film je samo inspirisan pričom iz popularne igrice i uneće nove karaktere u poznati svet.
Prema sinopsisu, Linč otkriva da je potomak tajnog društva „Asasina“ zahvaljujući revolucionarnoj tehnologiji koja otključava njegova genetska sećanja i omogućava mu da prođe avanture svog pretka Agilara u Španiji 15. veka. Nakon što stekne neverovatno znanje i moći, Linč se vraća u savremeno doba kako bi se suprostavio opasnim i moćnim vitezovima temlarima.
Film režira Džastin Kurcel, a uz Fasbendera igraće oskarovka Marion Kotjar („Uspon Mračnog viteza“) i Majkl Kenet Vilijams („12 godina ropstva“).  Zanimljivo je da su Fasbender, Kotjar i Kurcel nedavno završili snimanje „Makbeta“ koji u bioskope stiže tokom ove godine.  „Assassin’s Creed“ će se snimati na Malti, u Španiji i Londonu.

Povezana vest:  Nordwand (2008) iliti "Ledeni Ambis"