Dead Lake plakat

U sredu počinje prvi Dead Lake Horror & Wine Festival – festivalska satnica

Prvo izdanje Dead Lake Horror & Wine Festivala počeće u sredu, 9. septembra, od 20 časova u bioskopu Abazija na Paliću dodelom nagrade Haron cenjenom velškom reditelju, scenaristi i producentu Julianu Richardsu, koji će proglasiti Festival otvorenim.

Odmah nakon uručenja nagrade, koju Festival dodeljuje za izuzetan doprinos i promociju horor umetnosti, program će otvoriti kanadski horor „Paklena deca“ (Hellions) reditelja Brusa Mekdonalda (Bruce McDonald), koji je premijerno prikazan u januaru ove godine na Sundance festivalu, a nakon toga i u zvaničnim selekcijama Filmskog festivala u Torontu i Edinburgu.

Festival se održava pod sloganom „Živeli, za strah!“ (Cheers for Fears!).

Povezana vest:  "Kruds" od sutra u bioskopima

Satnica Dead Lake Horror & Wine Festivala

Sreda, 9. septembar

20.00h Paklena deca (Hellions, r: Bruce McDonald)
22.00h Rovkino gnezdo (Shrew’s Nest, r: Juan Fernando Andrés i Esteban Roel)

Četvrtak, 10. septembar

18.00h Julian Richards – Masterclass o produkciji nezavisnih horor filmova u Evropi
20.00h Zao duh (Ghoul, r: Petr Jákl)
22.00h Zaboravljeni (The Forgotten, r: Oliver Frampton)

Petak, 11. septembar

20.00h Izvor (Spring, r: Aaron Scott Moorhead i Justin Benson)
22.00h Drugo carstvo noći (2nd Reign of Night, r: Antoni Sole) – SVETSKA PREMIJERA
00.00h Ponoćna strava i užas: Entitet (The Entity, r: Eduard Schuldt)

Subota, 12. septembar

20.00h Night of the Living Deb (r: Kyle Rankin)
22.00h Džun (June, r: L. Gustavo Cooper)

Povezana vest:  Novi trejler za "Ledeno doba 4: Pomeranje kontinenata 3D"!

Sve projekcije filmova se održavaju na Letnjoj sceni bioskopa Abazija kraj jezera Palić (u slučaju lošeg vremena program se prebacuje u unutrašnjost bioskopa), masterclass Juliana Richardsa biće održan u bioskopu Lifka u Subotici (prostor je obezbeđen u saradnji sa Internacionalnim festivalom horror i fantasy filma Hrizantema). Cena dnevnih ulaznica iznosi 100 dinara (važi za sve filmove koji će biti prikazani tokom dana za koji je ulaznica kupljena). Nakon filmskih projekcija održavaće se „sablasne žurke“ sa prigodnim muzičkim programom (četvrtak, 10. septembar: DJ Peepolly; petak, 11. septembar: DJ Nataša; subota 12. septembar: Harmonija Haosa, Neuroleptic Trio).

Povezana vest:  Filmski "Porodični vikend" u Beogradu, Kragujevcu, Nišu

Pitoreskno okruženje jezera Palić sa prelepim rustičnim parkom i misterioznim vremešnim vilama, među kojima dominira stari bioskop Abazija sa svojom otvorenom scenom, savršen su mizanscen za održavanje ovog jedinstvenog festivala – prvog u Srbiji koji će prikazivati najbolja dugometražna ostvarenja horor žanra iz celog sveta.

Nagradu Haron, čiji je ovogodišnji laureat Julian Richards, svake godine Festival će dodeljivati istaknutim predstavnicima horor žanra, koji će biti i specijalni gosti Dead Lake Horror & Wine Festivala. Haron je ime skeledžije iz grčke mitologije koji u Hadu prevozi mrtve duše preko reke Stiks (granice između sveta živih i sveta mrtvih). Autorka statue Haron je Marija Tavčar, lutkarka i kostimografkinja.