movieFestival u Majdanpeku sa kratkim filmovima i rok koncertima

 

Multimedijalni festival „Saunds end vižns“ (Sounds And Visions) biće odžan od 25. do 27. juna u Majdanpeku, a program će činiti kratki filmovi, koncerti, video art i video spotovi, navodi se na sajtu manifestacije.

Biće prikazano 15 filmova iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a među njima nagrađivani filmovi „E-Pigs“ Petra Pašića, „Tri ljubavne priče“ Snježane Tribuson, „Mrtav čovek ne štuca“ Miloša Ajdinovića, „Nijedan dan nije isti“ Martin Turk, „Šta ja znam“ Šejle Kamerić i Timura Makarevića, „Ja već jesam sve ono što želim da imam“ Daneta Komljena i „Tulum“ Dalibora Matanića.

Povezana vest:  45. FEST, Beogradski pobednik Ljubiši Samardžiću i Karlosu Sauri

„Glavni motiv za pokretanje filmskog dela programa je otkrivanje novih i upoređivanje postojećih nezavisnih produkcijskih kuća koje postoje na ovim prostorima (republikama bivše SFRJ) i deluju kao paravojne formacije u odnosu na glavne tokove pažnje“, saopštio je na sajtu selektor programa Dalibor Knežica.

Takođe je naveo da je motiv pokretanja programa „decentralizacija i revitalizacija nebrigom opustošenog a kasnije tranziciojom depersonalizovanog“ Majdanpeka.

Povezana vest:  BLITZ film i video distribucija u strateškom partnerstvu s DreamWorks Studios

Na festivalu će se predstaviti reditelji: Amra Mehić, Dalibor Matanić, Dane Komljen, Igor Sterk, Lukas Nola, Martin Turk, Maša Nešković, Metju Mod (Matthew Maude), Miloš Ajdinović, Petar Pašić, Snježana Tribuson, Sejla Kamerić, Timur Makarević i Vojin Vasović.

Svaki festivalski dan biće završavan koncertima, a kao učesnici su najavljeni srpski bendovi „Petrol“, „Štutgart onlajn“, „Multietnička atrakcija“, „Jarboli“, „Kriške“, „Šindler“, „Repetitor“.

Povezana vest:  Krajem godine stiže najlepša avantura – “Bela i Sebastijan 3: Najbolji prijatelji”

Više detalja o programu i njegovoj satnici može se saznati preko sajta www.soundandvisionfestival.com.