docek na aerodromu 1Stigla jedna od dve medalje iz Fort Beninga

 

Od dve medalje, zlatne Damira Mikeca vazdušnim pištoljem i bronzane Andree Arsović vazdušnom puškom sa Svetskog kupa u Fort Beningu  u Džordžiji (SAD) u Beograd je  u sredu 2. juna stigla samo – jedna. Donela je mlada takmičarka Partizana Andrea Arsović. Zlatna je otišla na kraći odmor, sa Damirom Mikecom, u Meksiko…

– Nešto mi se dogodilo u transportu sa vazdušnom puškom i kada sam došla  na prvi trening u Fort Beningu, počela je sama da ispušta komprimovani gas kao da opaljujem dijabole. Sve je na njoj bilo razdrmano, kao da su je bacali u koferu sa visine. Uplašila sam se, ali sam se smirila kada je, posle nekoliko otvaranja i zatvaranja zatvarača, prestala da „puca sama“. Na sreću sve je bilo dobro u meču i osvojila sam bronzu, prvu u karijeri – rekla je Andrea Arsović.- Posebno mi je drago što sam se plasirala i za finale Svetskog kupa u oktobru i prvi put u karijeri gađaću za kristalni globus ISSF.

Povezana vest:  Ivana Maksimović 397 krugova u Trzinu

Uzbudljivo je bilo i u Beogradu. Njen trener u Partizanu Dragan Donević, preko interneta pratio je meč:

– Imala je 397 kurgova i tri hica koji nisu bili centri, elektronski mereno, bili su veoma blizu čiste desetke – pričao je Donević. –  Bila je blizu apsolutnog svetskog rekorda od 400 krugova  i na EŠ u Merakeru kada je osvojila evropsko zlato, ponovo su odlučivale desetinke kruga… Trudićemo se da održimo formu za poslednji Svetski kup od 28. juna do 4. jula u Beogradu i, potom, za Šampionat sveta u Minhenu od od 29. jula do 11. avgusta, gde će se vaditi i prve olimpijske vize za London 2012.

Povezana vest:  Andrea Arsović druga, Nemanja Mirosavljev i Lidija Mihajlović treći na „Trofeju Mladosti“ u Zagrebu

U finalu u Fort Beningu, uz Mikeca i Andreu Arsović, gađala je i Jasna Šekarić i osvojila šesto mesto MK pištoljem. U finale Svetskog kupa, čiji domaćin još nije određen, plasirali su se, do sada, i Jasna Šekarić, Damir Mikec i Lidija Mihajlović.

Doputovali su iz Fort Beninga i Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Bobana Veličković i Dimitrije Grgić (svi su gađali pištoljem), kao i Lidija Mihajlović, Stevan Pletikosić, Nemanja Mirosavljev i Dragan Marković (svi su gađali puškom). Dočekali su ih stručni saradnik SS Srbije Goran Maksimović, tehnički sekretar SSS Marija Petrović, trener Partizana Dragan Donević, brojni strelci, streljački radnici i prijatelji streljačkog sporta.

Povezana vest:  Pančevo pobednik finala Kupa Srbije serijskim vazdušnim oružjem