Vilin Grad

Bioskop Vilin Grad jedan od najboljih bioskopa u Evropi po izboru Europa Cinemas mreže

Bioskop Vilin Grad je proglašen za jedan od najboljih bioskopa u Evropi po izboru Europa Cinemas mreže i biće predstavljen u njihovom narednom izdanju Europa Cinemas Network Review-a, kao i na konferenciji ove mreže u Pragu.

Europa Cinemas mreža je osnovana 1992. godine i prva je filmska organizacija koja se fokusira na filmove evropske produkcije. Cilj ove mreže je pružanje operativne podrške bioskopima koji se obavezuju da će popularizovati evropske filmove, da će ponuditi kvalitetne događaje i inicijative, kao i promotivne aktivnosti usmerene ka mladoj publici.

Povezana vest:  Vorner iznajmljuje filmove na Fejsbuku

Bioskop Vilin Grad je jedan od najsavremenijih bioskopa u Srbji, u kome se mogu pogledati najnovija 2D i 3D filmska ostvarenja. Otvoren je 2012. godine i nalazi se u samom centru Niša u glavnoj šetačkoj zoni.

Pored prikazivanja filmova domaće, evropske i svetske kinematografije, bioskop Vilin Grad teži ka tome da postane i mesto kulturnih dešavanja. Zalaže se za popularizaciju domaćih i evropskih filmova, i zauzima važnu ulogu u svakodnevnom životu mladih.

Povezana vest:  Džordž R.R. Martin nudi svoj bioskop za "Intervju"