21. Festival autorskog filma

21. Festival autorskog filma donosi preko 30 novih filmova

Festival autorskog filma, jedna od najvažnijih kulturnih manifestacija, ove godine se održava 21. put od 27. novembra do 5. decembra. Glavni program festivala, koji tradicionalno prikazuje najbolja ostvarenja umetničkog filma iz celog svega i pobednike preestižnih svetskih filmskih festivala, ove godine čine 22 ostvarenja, a festival obiluje i bogatim pratećim programom.

Povezana vest:  Penelope Kruz nova Bond devojka

Plakat ovogodišnjeg festivala je inspirisan stogodišnjicom rođena Orsona Velsa, jednog od najznačajnih filmskih autora i tvoraca savremenog filmskog jezika. Autorka plakata je dizajnerka Vesna Pešić.

Među filmovima koji će se naći u glavnom programu nalazi se pobednik festivala u Veneciji „Iz daleka“, dobitnik Grand pri žirija u Kanu „Šaulov sin“, dobitnik Srebrnog medveda za režiju „Aferim!“ i još mnogo ostvarenja koji su nagrađivani na renomiranim svetskim festivalima.

Povezana vest:  Nov trejler za film "Žućko -priča o Radivoju Koraću"

Festival se održava na više lokacija u gradu: Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Muzeju Jugoslovenske kinoteke (Kosovska 11) i Zgradi Jugoslovenske kinoteke (Uzun Mirkova 1), Domu kulture Studentski grad, bioskopu „Fontana“, UK Parobrod i Art bioskopu.