Quentin Tarantino

Policijski sindikat preti iznenađenjem Kventinu Tarantinu

Šef najvećeg američkog policijskog sindikata zapretio je „iznenađenjem“ Kventinu Tarantinu pošto je taj reditelj kritikovao policijsku brutalnost.
Džim Pasko iz Bratskog reda policije rekao je za list Holivud riporter (Hollywood Reporter) da taj sindikat planira nešto za Tarantina i da je „element iznenađenja najvažniji element“.
-Pokušaćemo da mu naškodimo na jedini način koji je njemu važan, a to je ekonomski – rekao je Pasko i dodao da bi to moglo da se dogodi bilo kad do premijere „Omražene osmorke“ (The Hateful Eight) koja je planiran za Božić.
Više policijskih organizacija je najavilo da će bojkotovati taj film pošto je Tarantino prisustvovao protestu protiv policijske brutalnosti u oktobru kada je rekao da protestuju zbog „ubistva“ i da je „na strani ubijenih“.
Tarantino, koji nije reagovao na najavu Džima Paska, rekao je u sredu da policija u sporu s njim zamagljuje „činenjenicu da su građani izgubili poverenje u policiju“.
-Svakoga ko priznaje da postoji problem u sprovođenju zakona u ovoj zemlji sada, policija smatra delom problema – da li sam to ja, da li je to „gradonačenik (Njujorka Bil de Blazio), da li je to predsednik Barak Obama – rekao je Tarantino.

Povezana vest:  Džoj - neverovatna priča o ženskoj snazi stiže u domaće bioskope 7. januara