ozegovic fk vojvodina

Radnik iznenadio Vojvodinu i osvojio sva tri boda

Fudbaleri Radnika iz Surdulice savladali su večeras u Novom Sadu ekipu domaće Vojvodine sa 3:2 (1:1), u prvoj utakmici 17. kola Superlige Srbije.
Surduličani su priredili veliko iznenađenje postigavši četvrtu pobedu ove sezone i sada imaju samo dva boda manje od večerašnjeg favorizovanog rivala, koji je razočarao navijače već sedmim porazom.
Vojvodina je povela evrogolom talentovanog Zličića i činilo se da neće imati posebnih problema do željene pobede, međutim, gosti su se predstavili kao veoma neugodan rival i u nastavku susreta zasluženo su napravili preokret.
Internacionalac iz Gane, Ovusu, poravnao je rezultat nakon samo dva minuta, da bi u drugom poluvremenu Radnik došao do prednosti golom iz penala kojeg je skrivio golman Perić, a Arsić samo potvrdio neočekivani trijumf.
Novosađani su celo drugo poluvreme igrali oslabljeni pošto je Puškarić zaradio crveni karton zbog prekršaja, pa su uspeli samo da ublaže poraz u završnici golom Stanisavljevića iz penala.
Gubitkom bodova na stadionu Karađorđe potvrđena je velika kriza u kojoj se nalazi ekipa Vojvodine, dok je Radnik nastavio odličnu seriju i već osam kola ne zna za poraz.
Vojvodina – Radnik 2:3 (Zličić 20, Stanisavljević 83. penal – Ovusu 22, Stojanović 53. penal, Arsić 70)
U preoslamim mečevima sutra igraju Borac – Voždovac (13 sati), Novi Pazar – Mladost (13), OFK Beograd – Radnički Niš (13), Spartak – Javor (13) i Crvena zvezda – Metalac (18), a u nedelju Rad – Čukarički (13) i Jagodina – Partizan (17).
Tabela: Crvena zvezda 44 boda, Borac 30, Čukarički 26, Partizan 25, Javor 25, Radnički 25, Vojvodina 22, Voždovac 21, Mladost 20, Radnik 20, Novi Pazar 20, Metalac 18, OFK Beograd 15, Rad 13, Jagodina 11, Spartak 7 (-4).

Povezana vest:  Baloteli ne napušta Milan ovog leta