FSS logo
Partizan: FSS da se preispita zbog Dušana Mrakića
 
Fudbalski klub Partizan pozvao je u današnjem saopštenju nacionalni Savez da sastav Sudijske komisije uskladi sa „najosnovnijim principima stručnosti, neutralnosti i nezavisnosti“.
Čelnici Partizana su ljuti jer je Sudijska komisija, u čijem je sastavu nekadašnji član Upravnog odbora Crvene zvezde Dušan Mrakić, odlučila da crno-beli nisu oštećeni na utakmici protiv Metalca u Super ligi.
Partizan od Fudbalskog saveza Srbije (FSS) traži da na sednici Izvršnog odbora otvori raspravu o radu Sudijske komisije.
„Pretpostavljamo da u zemlji Srbiji postoje bivše sudije i sudijski eksperti koji nisu bili članovi klupskih organa i koji se nisu javno hvalili svojim navijačkim opredeljenjem“, navodi se u saopštenju Partizana.
Po oceni Partizana, Mrakić se zbog toga što je godinama bio član najužeg rukovodstva Zvezde „javno diskvalifikuje za bilo kakvu funkciju u sudijskoj komisiji“, kao i zbog toga što je javno isticao da je navijač Crvene zvezde.
Takođe se navodi da „nije kriv Mrakić, već oni koji su ga postavili na najodgovornije mestu u sudijskoj organizaciji“.
„Analiza suđenja je najvažniji deo rada sudijske komisije i ličnost odgovorna za analizu pored neophodne stručnosti mora da poseduje nespornu objektivnost i nepristrasnost. O svojoj objektivnosti i nepristrasnosti izjasnio se sam Dušan Mrakić“, dodaje se.
Partizan je u 15. kolu, 25. oktobra igrao 2:2 protiv Mladosti u Lučanima, a posle 16 utakmica zauzima četvrto mesto na tabeli Super lige, sa 19 bodova manje od vodeće Crvene zvezde.
Povezana vest:  Ubedljive pobede PSŽ-a i Lorijena, novi gol Ibrahimovića