alvin i veverice road chip

Megakom najavio 14 novih filmova do kraja godine

Za domaći bioskopski repertoar u novembru i decembru distributer „Megakom film“ najavio je čak 14 ostvarenja različitih žanrova.
Od 12. novembra na velikom platnu moći će da se vidi „Mojih 5 minuta“ (Une heure de Trankuilite) – nova, ali potpuno tradicionalna francuska farsa reditelja Patrisa Lekonta i dramskog pisca Floriana Zelera.
Glavnu ulogu igra poznati komičar Kristijan Klavije.
Za 19. novembar najavljeno je „Žrtvovanje piona“, drama o šahovskoj „partiji veka“ – svetskom prvenstvu u Rejkaviku 1972. godine, u kojem su učestvovali Amerikanac Bobi Fišer i Rus, branilac titule, Boris Spaski.
Od 26. novembra na repertoru će biti još tri filma u distribuciji „Megakoma“.
„Frankofonija“ u režiji slavnog Aleksandra Sokurova istražuje odnos između umetnosti i moći, kroz borbu da se sačuva Luvr u doba ratnih razaranja.
„Most špijuna“ braće Koen zasnovan je na istinitoj priči o advokatu CIA koji je poslat da pregovara sa Rusima o oslobađanju zarobljenog američkog pilota tokom Hladnog rata.
Film za decu „Prdoprah doktora Proktora“ je avantura snimljena po istoimenom romanu Džoa Nezboa iz 2007. godine.
Za decembar su u planu filmovi „Moja majka“, „Zozonci u zemlji vetra“ 3D, „Aferim“, srpski film „Isceljenje“ u režji Ivana Jovića, „1001 Noć: Prvi deo – Nespokojan“, animirani „Alvin i veverice“, „Blago“, „Potpuno novi zavet“ i „Viktor Frankenštajn“.

Povezana vest:  Kusturica: Monika Beluči je prelepi začin svakog festivala