grozomora

PETAK 13. – SAVRŠEN DAN ZA… GROZOMORU!

Američki autor R. L. Stejn verovatno je jedan od najpoznatijih autora našeg vremena. Prozvan „Stephenom Kingom dečije literature“, Stejn je autor svetskog književnog fenomena – serije horor knjiga za decu originalnog naslova „Goosebumps“ koje su tokom 90-ih godina prošlog veka stekle neverovatnu popularnost prodavši se u preko 350 miliona primeraka u 32 zemlje sveta. Početkom decembra ove godine u domaće bioskope stiže filmska adaptacija njegovih neverovatnih priča pod naslovom „GROZOMORA“ sa Džek Blekom u glavnoj ulozi. Radi se o avanturističkoj komediji koju vam baš na današnji dan (petak 13.) predstavljamo putem najnovije bioskopske najave!
Iako je u početku uznemiren zbog činjenice što je iz velikog grada morao da se preseli u mali gradić, tinejdžer Zak Kuper uskoro zaboravi na sve to kada se sprijatelji sa čempom i otkrije da mu je komšinica prelepa devojka Hana. Ali neće sve biti tako jednostavno kada Zak upozna Haninog misterioznog i vrlo čudnovatog oca za kojeg se ispostavlja da je R. L. Stejn, autor super-uspešnih knjiga „Goosebumps“. Kako malo pomalo Zak upoznaje čudnovatu porodicu iz susedstva uskoro otkriva i da Stejn krije opasnu tajnu: naime, čudovišta koja su opisana u njegovim bestselerima zapravo su stvarna, a Stejn štiti svoje čitaoce od njih držeći ih zaključane u svojim knjigama. Međutim, kada ista ta čudovišta igrom slučaja budu puštena na slobodu, Zakov život u potpunosti se menja. U ludoj avanturističkoj noći koja je ispred njih Zak, Hana, Čempo i Stejn moraće da se udruže kako bi uhvatili sva čudovišta iz Stejnove imaginacije – uključujući lutka Slapija, devojku sa ukletom maskom, patuljke i mnoge druge – kako bi ih vratili tamo gde im je mesto i spasili svoj gradić.
Reditelj ove neobične priče je Rob Leterman kojeg smo već upoznali po njegovim ranijim filmovima koji uključuju animirane hitove „Riba ribi grize rep“, „Čudovišta protiv vanzemaljaca“ i avanturistički hit „Guliverova putovanja“ u kojem je takođe sarađivao sa komičarom Dzekom Blekom. Uz Bleka glavne uloge u filmu ostvarile su tinejdžerske zvezde Dilan Minete, Odeja Raš i Rejn Li, a pridružili su im se i nešto zreliji glumci poput Ami Rejn, Džulian Bel i Kejt Boldena.
Avanturistička komedija GROZOMORA u domaće bioskope stiže 3. decembra, a do tada uživajte u super zabavnoj bioskopskoj najavi!

Povezana vest:  Tejlor Svift daje glas animiranoj junakinji