savo milosevic ferplej 1

Savo Milošević: Ne očekujte spektakularnu igru, naš cilj je rezultat

Direktor fudbalske reprezentacije Srbije Savo Milošević poručio je danas da nacija od A tima ne očekuje spektakularnu igru u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji i DODAO da će na terenu videti takmičarsku ekipu spremnu da ostvari rezultat.
-Moram da kažem da svi oni koji trenutno pričaju da ne vide spektakularnu igri, ni sad, ni u prethodnim kvalifikacijama, da je neće ni videti. Naš plan je da imamo takmičarsku ekipu, koja će biti spremna da igra na rezultat, a ne atraktivno da bi se nekome dopala. Tako igraju sve ekipe koje žele da se kvalifikuju na velika takmičenja, tako ćemo i mi – rekao je Milošević srpskim novinarima u Ostravi, uoči prijateljske utakmice protiv Češke.
On je dodao da duel sa Česima suštinski nije početak priprema za start kvalifikacija i da su te pripreme počele praktično odmah nakon odluke Suda u Lozani o utakmici sa Albanijom posle koje su izgubljene šanse za plasman u Francusku.
-Stalno nam se Ceška namešta, dva početka, prva utakmica Srbije i sada, osim togsa i ja imam dobre memorije iz Češke, jedna od najlepših iz reprezentacije . Ekipa u poslednje dve-tri utakmice dobija na samopuzdanju i na nama je da završimo taj proces i da do starta kvalifiakcija ekipa bude spremna da iznese utakmice poput Jermenije i Danske.
Milošević ističe da srpski tim trenutno nema privilegiju da kaže kako su utakmica sa Češkom i one koje će uslediti kasnije prijateljske i da rezultat nije važan, pre svega zbog pritiska javnosti i činjenice da nismo otišli na tri velika takmičenja.
-Tako smo se ponašali na prethodne četiri utakmice, tako je i danas. Za nas je Češka bitna utakmica i rezultatski i u svakom drugom smislu. Želimo da pobedimo, iako znamo da je rival veoma kompaktan i kvalitetan – upozorio je Milošević.
Nekadašnji kapiten državnog tima smatra da je okosnica A tima poznata i da nikako ne bi smela da se napravi greška sa podmlađivanjem po svaku cenu.
-Ja kao direktor i kao neko ko je decenijama u fudbalu u reprezentaciji ne priznajem podmalđivanje kao termin i mislim da ne treba da postoji. Ali, evo, ako smo već sa Mihajlovićem uradili neki remont ekipe, podmaldili je, besmisleno je da to radimo svaki ciklus. Imamo mladu prošlu, ove momke sa Zelanda i naravno da ćemo povući neke igrače. Taj proces je već počeo, ali i tu morate imati na umu da je to komplikovan i osetljiv proces i da to neće ići ni tako brzo ni tako lako.
On je kao primer svoje tvrdnje naveo situaciju sa Aleksandrom Mitrovićem i Lazarom Markovićem.
-Ušli u A tim sa 19 i posle samo dve godine kritikovani su više nego stariji. I da ne bismo došli da nam klinci budu krivi za neke stvari moramo obazrivo da ih uvodimo. Kvalifikacije i velike utakmice svuda u Evropi nose iskusni igrači i nikako se nećemo odricati najiskusnijih – jasan je Milošević.
Prema njegovim rečima, izostanak Matića i Kolarova na startu kvalifikacija svakako jeste problem, ali da, koliko god to bila fraza, bez svakog se može i mora.
-Pokazali smo to u mlađim selekcijama, često smo igrali bez najboljih i pravili smo vrhunske rezultate. Fudbal je timski sport i homogenost ekipe je ključna stvar ako želite rezultate. Kad je ekipa takva može da nadomesti izostanak svakog igrača i mislim da u narednom periodu to želimo da učvrstimo – rekao je Milošević.
Milošević je dodao da se stalno priča sa igračima o ponašanju na terenu i van njega, ali da se neke stvari ipak ne mogu predvideti.
-Morate imati u vidu da ova ekipa nosi teret prthodnih neuspeha, javnost je protiv njih, trpe neke dodatne stvari zbog kojih nisu krivi. To što su uradili Kolarov i Matić protiv Portugalije uradili smo bezbroj puta kroz istoriju i stvari su koje se dešavaju na terenu, pogotovo kad imate onakvo suđenje. To se dešava svakakom igraču, ali kod nas sve gleda kroz lupu i svaku grešku plaćamo trostruko, što je meni i razumljivo jer nemamo rezultat, bilo bi tako i u drugim državama – poručio je Milošević.
On je ponovio da će reprezentaciji od velikog značaja biti podrška države.
-Na poslednjem sastanku sa premijerom Vučićem rekao nam je da će država biti uz nas što nam je mnogo važno, jer u prethodnim kvalifikacijama nismo imali podršku.
Takođe, Milošević je naglasio značaj izgradnje Nacionalnog stadiona.
-Predsednik Karadžić je razgovarao sa gradonačelnikom Beograda. U igri je 10 lokacija koje će da budu smanjene na tri. Ocekujemo dolazak ljudi iz UEFA u narednih 15 dana sa projektima i nadam se da će ceo proces da ide prilično brzo. Potreban nam je Nacionalni stadion i verujem da ćemo ga uskoro imati – zaključio je Milošević.
Utakmica između Češke i Srbije igra se večeras od 20.30 sati na stadionu „Vitkovice arena“ u Ostravi.

Povezana vest:  Real sa igračem manje od drugog minuta pobedio Espanjol