Prdoprah doktora Proktora

Prdoprah doktora Proktora u bioskopima od danas

Od 26. novembra ne propustite filmsku priču o dečacima koji uz pomoć prdopraha i ekscentričnog doktora Proktora lete čak u svemir! Dečiji film Prdoprah doktora Proktora je snimljen na osnovu istoimenog romana Džoa Nezboa iz 2007. godine. U fokusu filma je nejaki dečak Mrva sa vatrenocrvenom kosom. Nakon što se useli jednog sunčanog dana u Topovsku ulicu i sretne devojčicu Lisu i gotovo ludog profesora, počinje divna avantura!

Povezana vest:  Ukrajinski kandidat za Oskara „20 dana u Mariupolju“ u Dvorani Kulturnog centra u Beogradu

Doktor Proktor je genijalni pronalazač, samo što niko ne koristi njegove izume, valjda zato što ne služe ničemu korisnom. Sve se menja kad doktor Proktor konačno izmisli nešto korisno – najmoćniji prah za prdež. Kada deca iz komšiluka pokažu interesovanje za njegove izume, profesor sa njima započinje neobično prijateljstvo i poslovni plan. Zajedno, usavršiće prdoprah sa ukusom karamele – specijalni supersnažni prašak, koji može da posluži kao raketno gorivo. Na putu ka svetloj budućnosti, stoje im „samo“ siledžije iz kraja – nevaljali blizanci i neverovatna bića iz životinjskog sveta.

Povezana vest:  Sem Šepard u trileru

Svet u filmu Prdoprah doktora Proktora nije kao naš svet. U tom svetu bogataši i njihovi sinovi prave zločeste planove, roditelji se bore sa egocentrizmom, a izumi naučnika su mnogo blesaviji. Iznad svega, prijateljstvo je najvažnije!

Ostavrenje Prdoprah doktora Proktora je sinhronizovan na srpski jezik.