Peter JacksonPiter Džekson je spreman da režira Hobita

 

Nakon što je nedavno Del Toro odustao, Piter Džekson (Peter Jackson) je odlučio dauskoči na mesto reditelja dugo najavljivanog projekta „Hobit“.

Ipak ima nade za projekt koji se priprema već dve godine, veliku ekranizaciju Tolkinove sage koju je Piter Džekson, posleuspeha ‘Gospodara prstenova’, trebao da producira, dok je režiju trebao da potpiše Giljermo del Toro (Guillermo del Toro).

Povezana vest:  Gerard Butler i Jennifer Aniston u vezi?

Ali kako je zbog stalnih odlaganja početaka snimanja krajem maja objavljeno da se Del Toro sa žaljenjem morao povući s projekta i posvetiti drugim poslovima, iako je za ‘Hobit’ već pripremio sve, od setova do kostima, ipak nije sve izgubljeno – Piter Džekson izjavio je da je spreman da film režira sam, ako to bude jedina garancija za dobijanje potrebnih 150 miliona dolara, koje studio MGM nikako da odobri, zbog teške finansijske situacije koja ga je dogurala pred bankrot.

Povezana vest:  Srbija gleda Blejd Ranera 2049 dan ranije u odnosu na ostatak sveta

Džekson je izjavio da mu je jako žao zbog Giljermovog odlaska i da je spreman da spasi projekt, iako će i to biti jako teško zbog toga što i on ima potpisane ugovore za druge filmove koje je trebalo da raditi sledeće godine, kada bi eventualno mogao da počene rad na ‘Hobitu’.

Del Toro se za potrebe ovog filma s porodicom odselio u Velington i tamo kupio dve kuće, ali najavljene tri godine koliko je trebao da odvoji za ‘Hobita’ na kraju su se pretvorile u šest, što je ipak bilo previše.

Povezana vest:  Najseksi muškarac na svetu Bredli Kuper pronašao srodnu dušu