Stoilov dobio batine jer nije hteo da se fotografiše sa nepoznatima

Grupa muškaraca je fizički napala makedonskog rukometnog reprezentativca Stojančeta Stoilova jer je odbio da se fotografiše sa njima, saopštila je danas skopska policija. Kako se navodi, podnete su prekršajne prijave protiv dve osobe za jušerašnju uličnu tuču u centru Skoplja u koju su bila umešana i dvojica makedonskih rukometnih reprezentativaca Stojanče Stoilov. Dejan Manaskov, kao i fudbaler Nikola Tripunovski.
Skopska policija je objavila da je je taj događaj prijavio sam Stoilov, koji je imao vidljive povrede na licu.
Incident je, kako je navedeno, počeo u pekari „Silbo“, gde su Stoilov, Manaskov i Tripunovski doručkovali. Njima je tada prišla grupa od četiri do pet neooznatih lica koji su želeli da se slikaju sa Stoilovim, a nakon što ih je odbio počeli su da ga vređaju.
Nepoznati su onda izašli iz pekare i počeli da bacaju betonske ploče na golf Nikole Tripunovskog i Mercedes rukometnog krila Dejana Manaskova.
Stoilov, Manaskov i Tripunovski su izašli napolje, a, prema policiji, Stoilova su tada napali tridesettrogodišnji Skopljanac T. G. i druga nepoznata lica. Npali su ga pesnicama i šutali nogama pa su u tako naneli vidljive povrede.
Skopska policija je navela da je rasčistila slučaj kada je saslušala svedoke, a jedan napadač koji je identifikovan T. G. i Stojanče Stoilov su dobili prekršajne prijave.
Uobičajeno je da policija podnosi prekršajne prijave pritiv svih učesnika u tuči, bez razlike da li se radi o napadaču ili napadnutom.

……

De Jong novi fudbaler LA Galaksija

Holandski fudbaler Najdžel de Jong novi je član Los Anđeles Galaksija, saopštio je danas američki klub.
De Jong je nedavno raskinuo ugovor sa italijanskim Milanom, pa je u LA Galaksi došao kao slobodan igrač.
Holandski fudbaler je od septembra odigrao samo jednu prvenstvenu utakmicu za Milan, pa se 34-godišnji vezni igrač ;odlučio na raskid ugovora sa „rosonerima“.
De Jong je od 2012. godine bio član Milana, a pre toga je nastupao za Mančester siti, Hamburg i Ajaks. Za reprezentaciju Holandije odigrao je 80 mečeva.
Los Anđeles Galaksiju je ovo treće pojačanje u zimskom prelaznom roku, nakon što su ekipu iz Kalifornije pojačali defanzivci Ešli Kol i Žel van Dam.

Povezana vest:  Oliver Stoun snima film o Edvardu Snoudenu

……..
…..

SPORT-SRBIJA-FUDBAL-FUTSAL

[Foto]Kocić: U dobroj smo poziciji, nikome neće biti lako protiv nas

BEOGRAD, 3. februara 2016. (Beta) – Futsal reprezentativac Srbije Mladen Kocić rekao je danas da je njegova ekipa, nakon pobede nad Slovenijom na početku Evropskog prvenstva u Beogradu, u dobroj poziciji i istakao da će se do kraja šampionata boriti „do poslednje kapi znoja“.

„Mi smo sada u dobroj poziciji. Pred ovakvom publikom i punom Arenom, verujte nikome od rivala neće biti lako. Ni Portugalu, sa najboljim igračem sveta Rikardinjom. Mogu samo da obećam da ćemo za Srbiju igrati do poslednje kapi krvi i znoja, svesni da su ovo trenuci koji ostaju za sva vremena u našim životima. Živimo san koji bi da traje što duže“, rekao je Kocić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Futsal reprezentacija Srbije pobedila je juče Sloveniju sa 5:1 u prvoj utakmici Grupe A na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

„Znali smo da će biti teško, stvorili smo sebi pritisak zbog domaćeg terena i ambijenta koji nas je dočekao, a to videlo to u prvom poluvremenu kada nismo bili na svom nivou. U nastavku je sve došlo na svoje mesto, delovali smo rasterećeno, a publika nas je vodila do važne pobede“, rekao je Kocić.

Povezana vest:  Konačno je stigao! Ne propustite prvi trejler filma "Zaleđeno kraljevstvo 2"

Narednu utakmicu na Evropskom prvenstvu Srbija igra u subotu protiv Portugala.

…..

Victoria-Abril1

Viktorija Abril gošća 44. FEST-a

Viktorija Abril, čuvena španska glumica i jedna od Almodovarovih omiljenih muza, biće gošća ovogodišnjeg FEST-a. Tokom 40 godina duge karijere, Viktorija je glumila u preko 60 filmova, a takođe je ostvarila i zavidnu muzičku karijeru.

Viktorija je sa sedam godina počela da se bavi baletom, a nakon što se kao tinejdžerka proslavila u tv seriji Uno, dos, tres, responda otra vez, okrenula se glumi. Jedna od prvih većih uloga koja je proslavila bila je 1977. u filmu Promena pola (Cambio de Sexo), gde je glumila mladića koji želi da promeni pol. Nastavila je da gradi uspešnu karijeru tokom sledeće decenije, ali prava svetska slava stigla je tek sa plodonosnom saradnjom sa Almodovarom. Nakon što je zbog svađe prekinuo saradnju sa svojom dotadašnjom omiljenom glumicom, Karmen Maurom, Almodovar je u Viktoriji pronašao novu muzu- zajedno su snimili tri filma.

1990 u filmu Veži me (Atame!) Viktorija je glumila bivšu porno glumicu i narkomanku koju kidnapuje mentalno oboleli mladić zaljubljen u nju (Antonio Banderas). Uprkos brojnim kontraverzama, film je postigao veliki uspeh i Viktoriji doneo nominaciju za „španskog Oskara“, nagradu Goja. U karijeri je bila nominovana za ukupno osam Goja nagrada, a 1995 je osvojila za ulogu prostitutke alkoholičarke u filmu Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto.

Sledeće godine usledio je film Visoke potpetice (Tacones Lejanos) u kome je Viktorija takođe glumila glavnu ulogu, voditeljku koja se nakon 15 godina susreće sa majkom i pokušava da izgladi odnos sa njom, iako se udala za majčinog bivšeg ljubavnika. Te iste 1991, pojavila se u filmu Ljubavnici (Amantes) i osvojila Srebrnog medveda za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Berlinu. 1993 pojavila se u trećem Almodovarovom filmu, Kika, i ponovo osvojila nagradu u Berlinu- Berlinale Camera. 2001 glumila je u popularnom filmu Bez vesti od Boga (Sin noticias de Dios) sa Penelope Kruz, a scenario je bio posebno pisan za njih dve. U narednim godinama nastavila je da glumi u filmovima i serijama u Španiji, Francuskoj i Italiji, budući da tečno govori i glumi na sva tri jezika.

Povezana vest:  Ešli Tisdejle u vezi s bivšim dečkom Tejlor Svift

„Za mene, film je najbolji način života koji znam. Glumim od petnaeste godine, bila sam u šezdeset filmova, ne znam kako da radim nešto drugo sem toga. To je moj način života, a ne način da zaradim platu. Svaki film mi oduzme dva meseca i zahteva moj um, moje telo, moju dušu, traži sve. To nisu dva meseca mog slobodnog vremena, to su dva meseca moje egzistencije.“

„Nikad nisam maštala o Skorsezeu ili tako nekom. Sve svoje snove i entuzijazam dajem onima koji su odavde, koji pišu ove scenarije… Ne čekam da me pozove Godo tj Skorseze. I moram priznati da sam bila prilično uspešna u tome. Ispunila sam svoje potrebe na veoma konkretan i neposredan način dok sam čekala bolju budućnost, koju zapravo uopšte i nisam čekala.“

U Jugoslovenskoj kinoteci će 27. februara u okviru programa FEST klasik biti prikazana dva filma u kojima Viktorija Abril tumači glavne uloge.

17.00 VEŽI ME / Átame, Španija, 1990, 101′
R: Pedro Almodóvar

19.00 ŽENA KOJA JE OBRISALA SUZE / The Women Who brushed off her Tears, Makedonija/ Nemačka / Slovenija / Belgija, 2012. 103′
R: Teona Strugar Mitevska