pedeset nijansi siva 2

Pedeset nijansi sive dobitnik Zlatne maline

Filmski hit „Pedeset nijansi sive“ osvojio je Zlatnu malinu, nagradu koja se dodeljuje najgorim filmskim ostvarenjima u prošloj godini, saopšteno je na ceremoniji u Los Anđelesu.

Ekranizacija popularnog erotskog romana spisateljice E.L. Džejms osvojila je čak pet Zlatnih malina, uključujući onu za najgori film, scenario, glavnu mušku ulogu, glavnu žensku ulogu i glumački par, prenosi danas agencija AP.

Film „Pedeset nijansi sive“ podelio je neslavno filmsko priznanje za najgori film sa ostvarenjem o superherojima „Fantastična četvorka“.

Povezana vest:  Džoš Brolin i Tomi Li Džouns u Ljudima u crnom 3

„Fantastična četvorka“ osvojila je Zlatnu malinu i za najgori rimejk i za najgoreg režisera.

Nagradu za najgoreg glumca u sporednoj ulozi dobio je Edi Redmejn za film „Jupiter -uzdizanje“.

Silvester Stalone osvojio je Zlatnu malinu iskupljenja, kao raniji dobitnik Zlatne maline za novu ulogu koja je unapredila njegovu karijeru.

Zlatna malina dodeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 757 članova Fondacije „Zlatna malina“ koja parodira američku Akademiju za filmsku umetnost koja dodeljuje Oskare.

Povezana vest:  Daniel Radcliffe: Nikad nisam bio na godišnjem odmoru

Adam Sendler je inače jedan od najvećih dobitnika te pogrdne nagrade. On se 2012. „zakitio“ Zlatnom malinom kao najgori glumac, zbog uloge u filmu „Tatin sin“.

Glumac je 2011. godine za film „Džek i Džil“ dobio dve Zlatne maline – kao najgori glumac i kao najgora glumica jer je u tom filmu igrao i brata, i sestru.

Sendler je u „Džeku i Džil“ igrao brata i sestru jednojajčane blizance, što je biološki nemoguće. Ceo film je ušao u istoriju Zlatnih malina, budući da je „pobedio“ u čak 10 kategorija.

Povezana vest:  Revija najgledanijih filmova u prošloj godini "BEST OF 2019" u Kombank dvorana

Pobednici koji obično ne dođu na ceremoniju dodele, dobijaju skulpturu maline veličine loptice za golf na filmskoj traci. Sve je ofarbano zlatno-žutom bojom, a košta 4,79 dolara.

Do sada su jedini „pobednici“ koji su došli na ceremoniju dodele bile Sandra Bulok i Hale Beri.