Katolicka porta open air40 000 posetilaca na početku Cinema City festivala

Filmski i muzički program festivala Cinema City tokom prva četiri dana posetilo je preko 40 000 posetilaca. Veliko interesovanje publike vlada za sve programe festivala, a gotovo sve projekcije domaćih filmova su rasprodate danima unapred.

 

U Novi Sad svakodnevno pristižu filmske ekipe, kao i veliki broj gostiju iz regiona i čitavog sveta. Irački reditelj Mohamed Al Darađi stigao je juče kako bi predstavio svoj najnoviji film „Sin Vavilona“ koji se takmiči u glavnom internacionalnom programu Exit Point, kao i svoja ostvarenja u okviru selekcije posvećene ovom reditelju.

Povezana vest:  Podrška fonda Eurimages i projektu novog filma Srđana Dragojevića

 

Poklanjanje ekipe filma Plavi vozPubliku festivala Cinema City očekuju još tri domaće premijere, „Žena sa slomljenim nosem“ Srđana Koljevića, u četvrtak u 20.30h u SNP-u, kao i „Motel Nana“ i kontroverzni „Srpski film“ koji će biti prikazani u petak, pretposlednjeg dana festivala. Na festivalu će u petak premijerno biti prikazan i film nagrađivane rediteljke iz Bosne i Hercegovine, Jasmile Žbanić „Na putu“, a publici će se predstaviti i ekipa ovog filma.

Povezana vest:  Aflek pregovara o režiji filma o krizi sa taocima u Iranu

 

Najatraktivnija lokacija festivala i ove godine je open air bioskop u Dunavskom parku u kojoj svake večeri preko 2000 posetilaca gleda najbolja ostvarenja selekcija Animatrix i Planet Rock.

 

Festival Cinema City traje do 12. juna kada će predstavnici internacionalnih žirija dodeliti 20 nagrada za internacionalni, domaći i niskobudžetni film u okviru tri takmičarske selekcije festivala.

Povezana vest:  Završnica i nagrade Cinema City internacionalnog filmskog festivala