Filmstreet, omiljeni beogradski bioskop na otvorenom, projekcijom kultnog filma „Nacionalna klasa“ otpočeo je još jedno putovanje kroz gradske ulice, trgove i parkove. Poznati glumac Bogdan Diklić zvanično je otvorio ovogodišnji Filmstreet, a svečanom otvaranju festivala u Studentskom parku prisustvovali su brojni posetioci uživajući u kultnom ostvarenju, druženju i penušavom Strongbow sajderu. U atmosferi sedamdesetih prvo Filmstreet druženje okupilo je više od 2000 obožavaoca čuvenog Flojda, koji su pod zvezdanim nebom imali priliku da se još jednom podsete legendarne uloge jednog od najboljih beogradskih glumaca, Gage Nikolića.

Povezana vest:  Radionica najkraćeg filma “DOK TREPNEŠ” na 69. Martovskom festivalu

U okviru Filmstreet festivala, koji će uz podršku Strongbow sajdera trajati naredna tri meseca, Beograđani će potpuno besplatno imati priliku da vide 30 filmskih klasika i čak 3 predstave na 10 lokacija. Bogat prateći program filmskog festivala na otvorenom pružiće puno zabave uz leškarenje na travi, krckanje kokica i osvežavajuće gutljaje penušavih sajdera.

Dugogodišnji partneri Filmstreet-a, pored Strongbow sajdera, su Grad Beograd, Američka ambasada, Francuski kulturni centar, Gete institut, brendovi Rexona, Flert i Clear, a od ove godine i Holandska i Turska ambasada, koji će se dodatno potruditi da obogate program Filmstreet-a 2016.

Povezana vest:  Popularna serija 'Gossip Girl' od sutra kreće kod naših komšija

Vidimo se u bioskopu, pod zvezdama!

Program do kraja juna : https://www.facebook.com/filmstreet/app/208195102528120/