Sa nestrpljenjem očekivana, domaća premijera filma Dnevnik mašinovođe zatvara 9. Cinema City festival. Samo nekoliko dana nakon svetske premijere na Moskovskom filmskom festivalu i osvojene prestižne Nagrade publike, Dnevnik mašinovođe će prvi put biti prikazan domaćoj publici na zatvaranju 9. Cinema City internacionalnog filmskog festivala, u subotu, 2. jula u 21h na Amstel Open Air Cinema u Novoj kreativnoj četvrti, u Novom Sadu. Filmu će prethoditi svečana ceremonija zatvaranja festivala, na kojoj će biti uručene nagrade, među kojim je i Nagrada za doprinos za domaćoj kinematografiji koja će biti dodeljena Lazaru Ristovskom. Ne propustite ni muzički nastup jednog od najznačajnijih umetnika i muzičara našeg regiona, Ramba Amadeusa, koji će fuzijom žanrova i refleksivnih tekstova, uz dobro poznatu harizmu obeležiti završetak festivala.

Poslednji dani Cinema City festivala protiču u znaku kvalitetnog programa, fantastičnih filmova, uzbudljivih razgovora sa autorima i odličnih DJ nastupa i žurki u Firchie Think Tank studiju. Dane za nama obeležile su sjajne projekcije pred prepunim gledalištem, među kojima suSedmica i jedan dan, Gori, gori, gori, Alojz, Kalifornija, Žalejka, B-film: Požuda i film u zapadnom Berlinu, Dženis Džoplin, mala tužna devojka, kao i domaća ostvarenja Dubina dva, Inkarnacija, Otvorena i Dobra žena. Poslednja dva dana festivala očekuje nas takođe program koji ne smete da propustite, koji uključuje projekcije odličnih domaćih filmova Vlažnost,Druga linija i Četiri Pasoša u petak, kao i domaću premijeru ostvarenja Dnevnik mašinovođe i nastup legendarnog Ramba Amadeusa, u subotu.

Povezana vest:  PALIĆ 2011, Večeras počinje 18. Festival evropskog filma Palić

Posebnu pažnju gledalaca će nesumnjivo privući domaća premijera filma Dnevnik mašinovođe, višestruko nagrađivanog reditelja Miloša Radovića, u kome jednu od glavnih uloga tumači Lazar Ristovski, koji je uz Petra Ristovskog i producent ovog ostvarenja. Ovo ostvarenje je nedavno predstavljeno na marketu filmskog festivala u Kanu, a svetsku premijeru je doživelo na Moskovskom filmskom festivalu, gde je osvojilo prestižnu Nagradu publike. Ubrzo nakon ovog značajnog uspeha, i domaća publika će imati priliku da prvi put pogledaDnevnik mašinovođe na zatvaranju 9. Cinema City internacionalnog filmskog festivala, usubotu, 2. jula u 21h na Amstel Open Air Cinema u Limanskom parku u Novoj kreativnoj četvrti, u Novom Sadu.

Povezana vest:  Film "Skyfall" sutra zatvara Cinemaniju

Svečano zatvaranje festivala će, kao i prethodnih godina obeležiti ceremonija u okviru koje će biti dodeljene nagrade, među kojima i Nagrada za doprinos domaćoj kinematografiji koja će biti uručena Lazaru Ristovskom, koji će se obratiti posetiocima i zatvoriti 9. Cinema City festival. U okviru ceremonije, biće dodeljena i Nagrada Žirija mladih za, po njihovom mišljenju, najbolji film selekcije Up to 10.000 Bucks. Žiri mladih, od prošle godine, predstavlja značajnu inovaciju festivala okupljajući tim mladih i talentovanih učenika srednjih novosadskih škola, sa ciljem da dorpinese razvoju publike i kritičkog mišeljenja kod mladih.

Muzički nastup jednog od najznačajnijih umetnika i muzičara našeg regiona, Ramba Amadeusa, fuzijom žanrova i refleksivnih tekstova, uz dobro poznatu harizmu legendarog muzičara, obeležiće završnicu festivala. U nastupu, koji Rambo Amadeus uvek pažljivo pripremi za svoju publiku, posetioci Cinema City festivala moći će da uživaju sutra, u subotu, 2. jula, u Kineskoj četvrti. Nove, kao i omiljene stare numere biće obojene humorom, improvizacijom i dobro poznatom satiričnom oštricom ovog umetnika, obećavajući publici nezaboravan koncert.

Povezana vest:  Filmovi Ivane Mladenović, Maje Novakjović i Stefana Đorđevića na Filmskom festivalu u Anžeu u Francuskoj

Večeras, u petak 1. jula, ne propustite u 21h u bioskopu na otvorenom, Amstel Open Air Cinema, dugometražni film Vlažnost Nikole Ljuce, koji je premijerno prikazan u okviru selekcije Forum Berlinskog filmskog festivala 2016. godine. U isto vreme u bioskopu na otvorenom -SKCNS Fabrika Open Air, biće prikazano ostvarenje Druga linija u režiji Nenada Miloševića. Dokumentarni film Druga linija rezultat je dugogodišnjeg istraživanja neoavangardne kulturne i umetničke scene s kraja 60-ih i tokom 70-ih godina u Novom Sadu, koja je do danas ostala marginalizovana. U 23h u Indoor Cinema usled velikog interesovanja publiku očekuje nova projekcija filma Dobra žena, rediteljskog prvenca Mirjane Karanović. Ovde pročitajte više o ostalim sjanim ostvrenjima i muičkom programu koji vas očekuje i petak!