Film „Dobra žena“ beogradske glumice i rediteljke Mirjane Karanović dobio je nagradu Zlatna arena za najbolji film u konkurenciji hrvatskog programa – manjinske hrvatske koprodukcije, na 63. Pulskom filmskom festivalu, a beogradski glumac Lazar Ristovski dobio je Zlatnu arenu za mušku ulogu, za film „S one strane“, javila je danas agencija HINA.

HINA je navela i da je Velika Zlatna arena za najbolji film pripala filmu „S ; one strane“ redatelja Zrinka Ogreste, produkcijske kuće „Interfilm“, producenta Ivana Maloče, dok je publika dodelila nagradu Zlatna vrata Pule, filmu „Lazar“ reditelja Svetozara Ristovskog.

Povezana vest:  "Čovek ptica" na 43. FEST-u

Koscenarista filma „Dobra žena“, mladi beogradski reditelj Stevan Filipović, bio je član žirija i pročitao je odluku o nagradama u kategoriji Međunarodni program – selekcija, ; u kojoj je njegov film „Pored mene“ prošle godine osvojio Zlatnu arenu za najbolji dugometražni film.

Karanović je i ranije bila dobitnica Velike Zlatne arene za ulogu u filmu „Otac na službenom putu“ , 1985. godine, kao i za najbolju žensku ulogu u filmu „Petrijin venac“ 1980. godine.

Povezana vest:  Nagrada za režiju Vuku Ršumoviću na festivalu Andreja Tarkovskog "Zerkalo"

Filmu „S one strane“ pripalo je još šest Zlatnih arena i to za režiju Zrinku Ogresti, za scenario Mati Matišiću i Zrinku Ogresti, za najbolju glavnu žensku ;ulogu Kseniji Marinković, za najbolju glavnu mušku ;ulogu Lazaru Ristovskom, za montažu Tomislavu Pavlicu i za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću ;Ivanu Zeliću.

Filmu „Sve najbolje“ rediteljke Snježane Tribuson pripale su tri Zlatne arene, i to Željki Burić za scenografiju, Ivani Zozoli Vargović za kostimografiju, te Saši Budimiru, Ratimiru Rakuljiću i Ladu Skorinu za vizualne efekte.

Povezana vest:  Filmovima Do neba i The Cove nagrade Dženesis

Filmu „Narodni heroj Ljiljan Vidić“ reditelja Ivana Gorana Viteza pripale su dve Zlatne Arene i to ;za masku Slavici Šnur i za kameru Tamari Cesarec.

Zlatna arena ;za muziku pripala je Rundek Kargo Triu za film „Generacija 68“ reditelja Nenada Puhovskog.

Zlatne arene nagrađenima će biti dodeljene večeras u pulskoj Areni.