Direktor Lagune Dejan Papić u petak, 15. jula uručio je knjige Dečjem kulturnom centru u Beogradu, u čije ime je knjige primila pomoćnica direktora Leontina Vukomanović.

Povodom još jedne uspešne Noći knjige koja je održana 17. juna, izdavačka kuća Laguna je darovala 250 najluksuznijih izdanja za decu Dečjem kulturnom centru, između ostalih, prelepe bajke, dvojezične klasike svetske književnosti, izuzetne Larousse enciklopedije, ali i interaktivna izdanja kao što je serijal „Zabavna istorija“ i mozgalice Brain box.

„Nakon uspešno održane Noči knjige rešili smo da i mi damo jedan mali doprinos nekim budućim čitaocima. Razmišljajući o tome koje bi pravo mesto moglo da bude, zaključili smo da je Dečji kulturni centar i njegova biblioteka mesto gde treba i gde želimo da poklonimo knjige. Imam utisak da za razliku od nekih lokalnih biblioteka ova kao i neke školske biblioteke ostaju po strani i ostaju prepušteni samima sebi kada je nabavka knjiga u pitanju. Zbog toga smo odlučili da 250 naših najlepših knjiga za decu poklonimo ne bi li na taj način dobili neke nove generacije čitalaca, jer ovo doba kada oni dolaze u ovu biblioteku jeste upravo ono kada se stiče ljubav i odnos prema knjizi“, istakao je Dejan Papić.

Povezana vest:  RUSKI CARSKI BALET SA IZUZETNOM PREDSTAVOM IZ "ZLATNOG FONDA"

„Dečji kulturni centar Beograd jeste institucija kulture grada Beograda i grad finansira u potpunosti naše aktivnosti, ali kada je biblioteka u pitanju mi se više baziramo na aktivnosti kreativnog i edukativnog sadržaja za decu i nemamo budžete za nabavku knjiga. Zato smo pre svega mnogo zahvalni Laguni što je odabrala nas kao ustanovu kojoj će donirati ovako lep fond i ovako lepe knjige za decu jer deca su naši najverniji korisnici a i roditelji. Današnje moderne knjige, pre svega Lagunine, idu u korak sa vremenom što je veoma bitno za okupiranje dečje pažnje“, rekla je Leontina Vukomanović.

Povezana vest:  Otvaranje prve stalne postavke Salona Oto Bihalji-Merin u Beogradu