Teniska reprezentacija Velike Britanije povela je sa 2:1 protiv Srbije u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto su danas na stadionu tašmajdan u Beogradu u dubl meču Džejmi Marej i Dominik Inglot pobedili Filipa Krajinovića i Nenada Zimonjića u četiri seta, 6:1, 6:7 i 6:3 i 6:4.

Britanci su juče poveli s 1:0, pošto je Kajl Edmund s 3:0 pobedio Janka Tipsarevića, a izjednačenje Srbiji danas je doneo Dušan Lajović pobedom od 3:0 nad Džejmsom Vordom.

Sutra su na programu uzvratni mečevi u pojedinačnoj konkurenciji. Lajović će od 15 časova na stadionu Tašmajdan igrati protiv Edmunda, a po završetku tog meča na teren će izaći Tipsarević i Vord.

Povezana vest:  US OPEN 2012, Danas na terenu Đoković i Tipsarević, Troicki igra dubl

Marej i Inglot bili su znatno bolji rivali danas. Od samog početka meča diktirali su ritam, napravili su dva brejka, a srpskom dublu su u prvom periodu prepustili samo jedan gem, pa su posle 27 minuta igre vodili s 1:0.

Zimonjić i Krajinović zaigrali su znatno bolje u drugom setu. Bili su sigurniji na svoje servise, što je Britancima znatno otežalo posao. Marej i Inglot su pri rezultatu 4:4 na servis Zimonjića došli do tri vezane brejk lopte, ali je srpski dubl ipak sačuvao svoj servis.

Povezana vest:  Đoković: Radujem se novom okupljanju reprezentacije

Imali su Britanci i u 11. gemu priliku da dođu do brejka, ali je ponovo nisu iskoristili, pa je drugi set otišao u taj-brejk. Zimonjić i Krajinović u potpunosti su nadigrali Britance u odlučujućem gemu, dobili su ga sa 7:2, te tako izjednačili na 1:1.

Srpski dubl nije još dugo igrao na visokom nivou kao u drugom setu. Iako se na početku trećeg seta igralo gem za gem, Britancima nije bilo potrebno ;da povrate visok nivo igre. Svoje servis gemove dobijali su lako, dok su sve više pritiskali servise rivala, pa su brejkom u osmom gemu došli do brejka, a potom lako na svoj servis došli do vođstva od 2:1.

Povezana vest:  Đoković danas protiv Ferera

Marej i Inglot su na početku četvrtog seta odmah oduzeli servis srpskom dublu, koji nije uspeo da uzvrati istom merom, pa je Velika Britanija došla do prednosti od 2:1 uoči poslednjeg dana.