Filmovi „Sveta ljubav“ i „Demon pod reflektorima“, koji su prikazani na nadavno završenom Festivalu evropskog filma Palić, od sutra će biti na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, u distribuciji MegaKom filma.

„Sveta ljubav“ kroz putovanje oca i sina upoznaje publiku sa divnim vinskim predelima Francuske, ali i na komičan način kritikuje nemilosrdno društvo i marginalizaciju radnog čoveka koji se nalazi na rubu opstanka.

Povezana vest:  Film "Bio dvaput jedan kralj" nagrađen u Barseloni i Los Anđelesu

U centru priče je Bruno, obeshrabreni uzgajivač stoke, koji godinama pokušava da završi rutu vinskog puta po zemlji, dok njegov otac Žan misli da je na sajmu poljoprivrede u Parizu.

Iako Žan želi da njegov sin preuzme porodični posao na farmi, shvata koliko je njegovom sinu važno da dovrši rutu i zajedno sa njim kreće na avanturu po vinskim predelima Francuske.

Povezana vest:  Anđelina Džoli u trileru Ridlija Skota?

Oni otkrivjau brojne živopisne puteve vina, na kojima obnavljaju svoj odnos i ponovo se zbližavaju.

Komediju „Sveta ljubav“ režirali su Benoa Delepine i Gustave Kervern, a igraju Žerar Deparđe, Benua Pulverd i Vensen Lakost.

„Demon pod reflektorima“ je novo ostvarenje Nikolasa Vindinga Refna u kome igraju Džena Malon, Kijanu Rivs, Kristina Hendriks i drugi.

Kada se Dženi, model željan slave, doseli u Los Anđeles, njenu mladost i vitalnost, žene opsednute lepotom počinju da proždiru i ona se nalazi ugrožena u svetu gde je sve dozvoljeno i cilj opravdava sredstva.

Povezana vest:  Film Anđeline Džoli podelio javnost u BiH

-Jedno jutro sam se probudio i shvatio sam da okružen ženama koje dominiraju. Neobično, ali ođednom se pojavio nagon da napravim horor film o opasnoj lepoti – objasnio je Refn kako je došao na ideju za film.