Film „Dnevnik mašinovođe“ reditelja Miloša Radovića, kako je danas saopšteno iz Akademije filmske umetnosti i nauke, kandidat je Srbije za 89. nagradu „Oskar“ u kategoriji dugometražni igrani film na stranom jeziku.
“Dnevnik mašinovođe” pobedio je u selekciji pet domaćih ostvarenja, sa najviše, osam glasova, tajnim glasanjem 14 članova stručnog odbora AFUN-a, koji je sproveden u skladu sa Pravilima američke i Pravilnikom srpske akademije.

Povezana vest:  Bred Pit: Anđelina i ja se često svađamo zbog posla!

Film Miloša Radovića je komedija-melodrama o nevinim ubicama i njihovim životima. Glavni junak je Ilija (Lazar Ristovski), šezdesetogodišnji mašinovođa, koji drži neslavan rekord od 28 gaženja tokom karijere. Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima (Petar Korać) priprema se da nastavi porodičnu tradiciju. Ilija ga upoznaje sa poslom i činjenicom da su nesreće neizbežne.

Film je snimljen u produkciji kuće Zillion film, a producenti su Petar Ristovski i Lazar Ristovski, ujedno i glavni glumac u filmu, u kojem igraju i Nina Janković, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Danica Ristovski, Haris Burina, Tihomir Stanić, Pavle Erić…

Povezana vest:  Nakon osvajanja Zlatne arene na festivalu u Puli dokumentarni diptih o Stevanu Labudoviću rediteljke Mile Turajlić ponovo u Beogradu

Beogradska premijera održaće se 14. septembra u Sava Centru, a dan kasnije film će imati priliku da pogleda i novosadska publika, a potom i publika u drugim gradovima Srbije u bioskopima i putem mreže mobilnih bioskopaDistributer filma je Art Vista.